Geleneksel hale gelen etkinlik kapsamında güreş, yüzme, cirit atma, disk atma, sırıkla atlama, futbol, halat çekme, plaj voleybolu, plaj futbolu, kule yıkma, satranç, masa tenisi, tavla, gülle atma, bisiklette denge ve koşu yarışları düzenlendi. Katılımcılar hem kıyasıya rekabet etti hem de sporun birleştirici gücüyle keyifli anlar yaşadı.

Etkinlikleri vatandaşlarla birlikte takip eden Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün, 46 yıldır kesintisiz sürdürülen organizasyonun toplumdaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini söyledi.
Yaz Spor Oyunları’na gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgün, organizasyonun daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmalar yürüteceklerini belirterek, “Masa tenisinden futbola, halat çekmeden satranca kadar birçok etkinliğin yer aldığı oyunların uluslararası düzeyde tanıtımını yapacağız.” dedi.

Sporun dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine dikkat çeken Özgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Hemşehrilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Sporun, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerine sahne olan bu köklü organizasyonda mücadele eden tüm sporcularımızı yürekten kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte üreten, birlikte eğlenen ve geleneklerini yaşatan bir toplumun geleceği her zaman daha güçlü olacaktır. Şampiyon olan takımlarımızı tebrik ediyor, Aknehir Yaz Oyunları’nı düzenleyenlere, emeği geçenlere ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aknehir Yaz Spor Oyunları, farklı yaş gruplarından yüzlerce vatandaşı aynı organizasyonda buluşturarak hem sporun yaygınlaşmasına hem de sosyal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlamaya devam ediyor.
