Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defne’de Üç Yeni Okul Eğitime Kapılarını Açtı

Hatay’ın Defne ilçesinde inşa edilen üç yeni okul, düzenlenen resmi

Hatay’ın Defne ilçesinde inşa edilen üç yeni okul, düzenlenen resmi törenlerle hizmete girdi. Çekmece ve Yeşilpınar mahallelerinde açılan okullar, deprem sonrası bölgede sürdürülen eğitim seferberliğinin yeni halkaları oldu

24 derslikli Türkiye İş Bankası Anadolu Lisesi ve 4 derslikli Türkiye İş Bankası 100. Yıl Anaokulu’nun açılışı; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Türkiye İş Bankası Gaziantep Bölge Satış Müdürü Feramuz Köroğlu ve Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Vali Masatlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin Hatay’daki eğitim altyapısına verdiği zararı şu sözlerle özetledi:

“Depremde 1604 eğitim kurumumuzdan 210’u tamamen çöktü, 180’i ise kullanılamaz hale geldi. Yani toplamda üçte bir oranında okul kaybımız oldu. Ancak milletimizin dayanışma ruhuyla, devletimizin gücü ve hayırseverlerimizin desteğiyle, eğitimde büyük bir toparlanma hareketi başlattık.”

Masatlı, şu ana kadar 659 okulda bakım ve onarım yapıldığını, 145 okulun güçlendirildiğini belirtti. Açılışı yapılan bu okullarla birlikte hizmete giren okul sayısının 152’ye ulaştığını aktaran Masatlı, bu okulların toplamda 1329 yeni derslik anlamına geldiğini kaydetti.


İş Bankası’ndan anlamlı destek

Törende konuşan Türkiye İş Bankası Gaziantep Bölge Satış Müdürü Feramuz Köroğlu ise eğitime katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, açılan okulların bölgedeki tüm öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

Hayırsever Mirioğlu ailesinden ilkokul desteği

Aynı gün Defne’nin Yeşilpınar Mahallesi’nde hayırsever iş insanı Selim Mirioğlu tarafından yaptırılan 8 derslikli Meryem-Mikail Mirioğlu İlkokulu da törenle açıldı. Açılışa Vali Masatlı ve protokol üyeleri katıldı.
Yeni açılan okulların, hem fiziksel kapasite hem de moral açıdan bölge halkı için önemli bir kazanç olduğu belirtilirken, eğitimde normalleşme sürecine büyük katkı sunması bekleniyor.