Defne’deki Doğa Katliamına Soruşturma

Hatay Valiliği, Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde bulunan DEKUK Şelalesi çevresindeki doğa tahribatıyla ilgili olarak, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından maden ocağı firmasının faaliyetlerini durdurdu ve soruşturma başlattı. Valilik, olayın kamuoyuna yansımasının hemen ardından inceleme yapıldığını ve ilgili firmanın cezalandırılacağını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, taş ocağının faaliyetleri Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ruhsatına […]

Hatay Valiliği, Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde bulunan DEKUK Şelalesi çevresindeki doğa tahribatıyla ilgili olarak, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından maden ocağı firmasının faaliyetlerini durdurdu ve soruşturma başlattı. Valilik, olayın kamuoyuna yansımasının hemen ardından inceleme yapıldığını ve ilgili firmanın cezalandırılacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, taş ocağının faaliyetleri Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ruhsatına uygun olmasına rağmen, patlatma işlemi sırasında kaya parçalarının şelale yatağına yuvarlanarak zarar verdiği tespit edildi. Şelalenin mevsimsel olarak kuru olduğu belirtilse de, Hatay’ın doğal zenginliklerinden biri olarak korunması gerektiği vurgulandı.

Valilik, doğaya zarar veren bu faaliyetlerin durdurulduğunu, idari süreçlerin devam ettiğini ve şelalenin eski haline getirilmesi için çalışmaların ivedilikle başlatılacağını bildirdi.

“Hatay’ımızı yeniden ihya ederken, doğal zenginliklerimizin de koruyucusu olacağız. Bu tür faaliyetler cezasız kalmayacak,” açıklamasında bulunan Hatay Valiliği, sürecin takipçisi olacağını belirtti. – Duygu Ertaş-

Exit mobile version