Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Defne ilçesinin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Harbiye İçme Suyu Projesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor.
Harbiye Mahallesi’nin tamamı ile Gümüşgöze Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan projeyle, bölgede uzun yıllardır kullanılan içme suyu hatlarının yenilenerek daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz su temin edilmesi amaçlanıyor.
Çalışmalarda yüzde 13 seviyesine ulaşıldı
Proje kapsamında toplam 80 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi inşa edilecek. HATSU ekipleri tarafından bugüne kadar 10 bin 400 metre uzunluğundaki hattın yapımı tamamlanırken, çalışmalarda yüzde 13 ilerleme sağlandı.
Belirlenen çalışma programı doğrultusunda farklı noktalarda imalatların devam ettiği bildirildi.

2 bin 750 abonenin bağlantısı tamamlandı
Proje kapsamında Harbiye ve Gümüşgöze mahallelerinde toplam 10 bin abone bağlantısının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Şu ana kadar 2 bin 750 abonenin içme suyu bağlantısı tamamlandı.
Abone bağlantılarının şebeke imalatlarıyla eş zamanlı olarak sürdürüleceği belirtildi.
5 bin metreküplük yeni su deposu yapılacak
Bölgenin artan içme suyu ihtiyacının karşılanması ve su arzında sürekliliğin sağlanması amacıyla proje kapsamında 5 bin metreküp kapasiteli yeni bir içme suyu deposu da inşa edilecek.
Yeni deponun hizmete alınmasıyla birlikte bölgenin su depolama kapasitesinin artırılması, özellikle yaz ayları ve yoğun tüketim dönemlerinde yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
HATSU yetkilileri, çalışmaların tamamlanmasıyla Defne ilçesinin içme suyu altyapısının daha modern ve dayanıklı bir yapıya kavuşacağını belirtti.

