DEM partiden Sağlık Bakanlığı’na “Suç Duyurusu” çağrısı

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, yenidoğan çetesi ve hastanelerdeki bebek ölümleriyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Temelli, toplumun kaybettikleriyle ilgili en ufak bir şüphe taşımaları durumunda hemen suç duyurusunda bulunmaları […]

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, yenidoğan çetesi ve hastanelerdeki bebek ölümleriyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Temelli, toplumun kaybettikleriyle ilgili en ufak bir şüphe taşımaları durumunda hemen suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini vurguladı. Koçyiğit, sağlıkta dönüşüm programının kamu sağlığını tehdit ettiğini ifade ederek, hastanelerin ticarethane haline geldiğini dile getirdi.

“AKP Hükümeti Sorumludur”

Koçyiğit, “AKP hükümeti 12 bebeğin yaşamını yitirmesinden sorumludur” diyerek, Sağlık Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanı’nın, 10 hastanenin bir suç örgütüne bağlandığını CİMER ihbarıyla öğrenmesini eleştirdi.

Siyasi Sorumluluk Vurgusu

Temelli, “Bu suçlular yargının önüne çıkacak ama bu suçu üreten sistem sorgulanmayacak” diyerek, sağlıkta özelleştirme ve ticarileşmenin yarattığı suç iklimine dikkat çekti.

Her iki başkanvekili, kamuoyuna bilgi vermeyen ve süreçleri şeffaf yürütmeyen bakanlığı kabul etmediklerini vurguladı. Temelli, sağlık alanındaki çeteleşmeye dikkat çekerek savcıları göreve çağırdı.

Açıklamada, sağlık emekçilerinin mağdur edilmemesi gerektiği ve hastanelerin kamulaştırılması gerektiği ifade edildi. Koçyiğit, “Halkın yaşamına kastediliyorsa bu düzen bitmiştir” şeklinde konuştu.

Exit mobile version