DEM Partisi’nden “Zulüm düzenine son verilsin” mektubu

DEM Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararlarına rağmen serbest bırakılmayan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve diğer Gezi davası tutukluları için çarpıcı bir mektup yayımladı. Mektupta, AKP-MHP iktidarının “zulüm düzenini” zirveye taşıdığı, ülkeyi devasa bir cezaevine çevirdiği ve muhalifleri hapsettiği iddia edildi. Gezi davası tutuklularının siyasi […]

DEM Partisi Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararlarına rağmen serbest bırakılmayan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve diğer Gezi davası tutukluları için çarpıcı bir mektup yayımladı. Mektupta, AKP-MHP iktidarının “zulüm düzenini” zirveye taşıdığı, ülkeyi devasa bir cezaevine çevirdiği ve muhalifleri hapsettiği iddia edildi.

Gezi davası tutuklularının siyasi bir dava olduğu vurgulanarak, “Bu davanın hukukla uzaktan yakından alakası yoktur. Meseleyi salt hukuk alanından değerlendirmek, pozitif hukukun içinden konuşmak meseleyi anlamamakla eşdeğerdir” denildi. Mektupta ayrıca, iktidarın hukuku ve yargıyı kendi siyasi çıkarları için araçsallaştırdığı, Can Atalay üzerinden muhalefeti sindirmeye çalıştığı ifade edildi.

Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararını tanımamasına da değinilen mektupta, iktidarın “düşman hukuku” uygulayarak muhalifleri “terörist” ilan ettiği ve adına “yargılama” dediği belirtildi. Mektup, “Halkın oylarıyla seçilmiş sevgili Can Atalay üzerinden de kendi ajandasını yürütüyor. Can, hukuka aykırı bir biçimde ısrarla tahliye edilmediği gibi onun üzerinden de bir fırtına koparılıyor. Ve adına da ‘yargı krizi’ deniyor. Yani Can Atalay şahsındaki muazzam hukuksuzluğu ‘kriz’ formatıyla işleterek kendi hesabına yazmaya çalışıyor” ifadelerini içeriyor.

Mektupta ayrıca, iktidarın hakikati gizleyemeyeceği vurgulanarak, “Siz tutsak yoldaşlarımız ‘içeride’, bizler ‘dışarıda’ özgürlük ve demokrasi mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Hakikatin peşinde amansızca yol almaya devam edeceğiz. Unutmayalım, bizleri ayıran tek şey, dikenli teller ve duvarlar. O da fiiliyatta. Bizler biriz. Aynı yolun yolcusuyuz. Mücadelemiz ortaktır. Hiçbir güç bunu engelleyemez” denildi. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version