Demir Çelik Fabrikası’ndaki patlama nedeni araştırılıyor

Tosyalı Demir Çelik Fabrikası'nda Meydana Gelen Patlamayla İlgili Bilirkişi Raporu Talep Edildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Tosyalı Holding’e ait Tosyalı Demir Çelik Fabrikası’nda gerçekleşen patlama sonrasında, 2 işçinin hayatını kaybetmesi ve 11 işçinin yaralanmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Kasım ayında İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikada, çelikhane tesislerinde yaşanan patlamanın ardından başlatılan inceleme kapsamında, patlamanın sebebini belirlemek üzere bir bilirkişi raporu talep edildi.
Olayın ardından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, patlamanın kökenine yönelik detaylı bir inceleme için bilirkişi atanmıştı. Patlamanın ardından hayatını kaybeden işçiler ve yaralananların sayısının yüksek olmasıyla birlikte, konunun titizlikle ele alındığı ve nedenlerinin aydınlatılması için bilirkişinin yoğun çaba sarf ettiği belirtiliyor.
Soruşturma sürecinde bilirkişi raporuyla ilgili yapılan çalışmaların hala devam ettiği ve patlamanın sebebini ortaya çıkaracak detaylı incelemenin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. – Meriç Demiray-

Exit mobile version