Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demir Tente’yi kapattık!

Ahşap Sunta ile final

Ahşap Sunta ile final yaptık!

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla, dün ülke genelinde, 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk görevlisi, ikişer saat yaya nöbeti tuttu. Antakya’daki uygulama ise Vakıf İşhanı yanında kurulan stant eliyle gerçekleştirildi. Dikkati çeken şey, kurulan stant değil, standın arkasındaki bakımsız ve kirli metal tentelerin ahşaplarla değiştirilmesi oldu!

Dün, Hatay’ın tüm ilçelerinde saat 13.00-15.00 arasında gerçekleştirilen “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyasıyla, trafikte yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekildi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan değişikliğin, “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır” şeklinde düzenlenmesi ile öne çıkan uygulamanın Antakya adresi, hakkında ‘yıkım kararı’ alınmış ve etrafı demir tentelerle çevrilmiş Vakıf İşhanı oldu. İşhanı’nın hemen ön cephesine kurulan çadırdaki stantlar eliyle vatandaşlar bilgilendirilirken, uygulamaya kent idarecileri de destek verdi.
-TENTE DEĞİŞİMİ!-
Hazırlanan el broşürlerinin sürücü ve yayalara dağıtıldığı etkinliğin Antakya adresinde duranlar, turizm sezonunu ve gelen tur otobüslerinin kalabalığını Vakıf İşhanı’nın bakımsız ve yorgun görseli ile karşılayan kent idarecilerini eleştirirken, oldukça dikkati çeken bir tespitte de durdular.
Söylenen mi? Bir vatandaşın konuşsun…
J.Ç. >> Kurulan stant değil de, standın arkasını gördünüz mü? İşhanı’nı çepeçevre saran demir tente, ahşap tente ile kapatılmış. Anlaşılan o ki, etkinliği düzenleyenler de, eldekinin kirli halinden çok memnun kalmamış. Düşünün ki, sadece bu günü birlik etkinlik için dahi, var olanın üzerini kapatma gereği duymuşuz. Tamam da, bu demir tentelerin kirli, pasaklı halini, tüm yaz boyunca Antakya yaşamadı mı? Gelen turist otobüslerinden inenler, bunun yanından geçmedi mi? Peki, buna rağmen, niye kimse rahatsız olmadı? Kenti yönetenlerin hassasiyeti bunca zaman neredeydi? -Tamer Yazar-