Deprem acıları ve çözüm önerileri masaya yatırılacak

İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği, 5 Ekim tarihinde “6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremin Yıkıcı Karakteristiği” başlığı altında bir seminer etkinliği düzenledi. Seminer, saat 11.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğin konuşmacısı Kocaeli Üniversitesi Deprem Mühendisi Prof. Dr. Kemal Beyen olacak. İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği Başkanı Kerem Özdemir, Prof. Dr. Beyen’in, 6 […]

İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği, 5 Ekim tarihinde “6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli Depremin Yıkıcı Karakteristiği” başlığı altında bir seminer etkinliği düzenledi. Seminer, saat 11.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.
Etkinliğin konuşmacısı Kocaeli Üniversitesi Deprem Mühendisi Prof. Dr. Kemal Beyen olacak. İnşaat Mühendisleri Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği Başkanı Kerem Özdemir, Prof. Dr. Beyen’in, 6 Şubat’taki ardışık depremlerin 2018 deprem yönetmeliğinin karşı koyamayacağı gerçeğini her fırsatta aktardığını belirtti. Özdemir, mesleki açıdan önemli bilgiler sunacak seminere tüm vatandaşlar, paydaşlar ve meslektaşların davetli olduğunu ifade etti.
Özdemir, 6 Şubat depremlerinin ülke olarak yaşanan büyük acıları ve kayıpları hatırlatarak, “Binlerce can kaybettik. Biz de oda olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya çalıştık. Hem meslektaşlarımızla hem kamuyla birebir temaslarımız oldu,” dedi.
Depremin bilimsel ve teknik boyutlarını incelediklerini aktaran Özdemir, “Kamu ve meslektaşlarımızın haklarını birebir takip etmeye çalıştık. Bu konuda birçok hukuki ve teknik seminer düzenledik. Bu seminerler sonunda yeni bilgiler edindik. 6 Şubat depremleri, 2018 deprem yönetmeliğinin bile öngöremediği çok büyük hasarlar açtı. Hocalarımız, üniversitelerinin de bu büyüklükte bir deprem beklemediğini her zaman ifade ettiler,” şeklinde konuştu.

Exit mobile version