Deprem acılarını hizmet ederek unutuyor

Hatay’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde ikiz kızları ve oğlunu kaybeden Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez, yaşadığı acıları bir kenara bırakarak depremzedelere hizmet etmeye devam ediyor. Sönmez, acısını unutmak için insanlara hizmet etmenin kendisine psikoterapi uyguladığını belirtti. Hatay’ın Merkez Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde bulunan 4 katlı aile apartmanı, 6 Şubat depremlerinde […]

Hatay’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde ikiz kızları ve oğlunu kaybeden Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez, yaşadığı acıları bir kenara bırakarak depremzedelere hizmet etmeye devam ediyor. Sönmez, acısını unutmak için insanlara hizmet etmenin kendisine psikoterapi uyguladığını belirtti.

Hatay’ın Merkez Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde bulunan 4 katlı aile apartmanı, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Sönmez’in 23 yaşlarındaki ikiz kızları Melike Gül ve Şeyma Nur ile 19 yaşındaki oğlu Zarif, binanın enkazında yaşamını yitirdi.

Enkazdan 41 saat sonra yaralı bir şekilde çıkarılan Dr. Sönmez, 15 günlük hastane tedavisinin ardından depremzedelere hizmet etmek için görevine geri döndü. Kendisini tedavi etmenin bir yolu olarak hizmet verdiğini belirten Sönmez, depremi hatırladıkça içini hüzün kapladığını ifade etti.

Sönmez, enkaz altındayken ilk talimatının hastaneye gidilmesi olduğunu ve daha sonra çocuklarının kurtarılması için talimat verdiğini söyledi. Acısını bir kenara bırakarak hizmet vermeye devam ettiğini vurgulayan Sönmez, “Bu sayede hem insanlara hizmet edebiliyordum hem de kendime adeta psikoterapi uyguluyordum. Ben işimle meşgul olarak bir şeyler üretirken kendimi de tedavi ettim. Çok şükür elimizden geldiği kadar maksimum olarak da gereğini yaptığımı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Hatay için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Dr. Sönmez, şehirden ayrılan personelin geri döndüğünü ve memleketlerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtti. Şu an 40 yataklı 53 polikliniğin bulunduğu konteyner hastanede hizmet verdiklerini söyleyen Sönmez, günlük ortalama 2 bin hastaya poliklinik hizmeti sunduklarını ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version