Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan mükellefler için mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024’e kadar uzattı.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2023 hesap dönemine ait kurumlar vergisi beyannameleri için son teslim tarihi ve ödeme süresi 6 Mayıs’a kadar uzatıldı. Aynı şekilde, 2024 Mart dönemine ait “Form Ba” ve “Form Bs” bildirimlerinin teslim süresi de 6 Mayıs olarak belirlendi.
Buna ek olarak, 30 Nisan’a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi’ne yüklenmesi gereken elektronik defter beratlarının son teslim tarihi 10 Mayıs olarak güncellendi.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halinin sona ereceği 30 Nisan tarihi, “son kez” olmak üzere 31 Ağustos’a kadar uzatıldı.

(Yusuf Cemil Karaçay)