Deprem Bölgesinde Siyah Sıvı Kaynağı Gizemi

Deprem bölgesinde obruklardan çıkan sıvı vatandaşları meraklandırdı. Hatay’ın Hassa ilçesinde oluşan obruklardan zaman zaman çıkan siyah renkteki sıvı, bölge halkını endişelendirdi. Obrukların depremden sonra oluştuğunu belirten muhtar, suyun yaklaşık bir buçuk ay boyunca simsiyah aktığını ve yanıksı bir koku taşıdığını söyledi. Asrın felaketinin yıkımını yaşayan Hatay’da, Hassa ilçesi Katranlık Mahallesi’nde oluşan obruklar bölge halkını tedirgin […]

Deprem bölgesinde obruklardan çıkan sıvı vatandaşları meraklandırdı. Hatay’ın Hassa ilçesinde oluşan obruklardan zaman zaman çıkan siyah renkteki sıvı, bölge halkını endişelendirdi. Obrukların depremden sonra oluştuğunu belirten muhtar, suyun yaklaşık bir buçuk ay boyunca simsiyah aktığını ve yanıksı bir koku taşıdığını söyledi.
Asrın felaketinin yıkımını yaşayan Hatay’da, Hassa ilçesi Katranlık Mahallesi’nde oluşan obruklar bölge halkını tedirgin ediyor. Depremin ardından ortaya çıkan bu obruklar zaman zaman ilginç bir durumu gündeme getiriyor: siyah renkte bir sıvının belirli periyotlarla bu obruklardan çıkması.
Muhtar Hidayet Solak, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu obruklar depremden sonra oluştu. Deprem günü aşağıda açılmıştı, bu şekilde. Obruktan bir su çıktı, yaklaşık 1 ay simsiyah aktı su. Aynen mazot renginde aktı su. Sonra baktık suya yanıksı bir koku var. Dokunduğun zaman elin yağlı gibi oluyordu. O su yaklaşık bir buçuk ay simsiyah aktı. Burada 20 gün oldu, oluşalı. Aynı şekilde yukarıda 2 tane ve burada açıldı onlarda yeni açıldı. Bu şekilde obruk oluştu ve 3 tane daha var.”
(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version