Deprem bölgesine doktor aranıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giderlerse gitsinler diyerek adeta kapıları açtığı doktorlar Türkiye’yi terk ediyor. Bunun sonucu olarak Sağlık bakanlığının açtığı boş kadrolara başvuru neredeyse yok denecek kadar az.  Türk Tabipleri Birliği verilerinden yola çıkarak Türkiye’yi terk eden ve kamuda iş başvuru sayısını açıklanan eski Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal ülke genelinde doktor başvurularının azlığından daha ziyade deprem […]

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giderlerse gitsinler diyerek adeta kapıları açtığı doktorlar Türkiye’yi terk ediyor. Bunun sonucu olarak Sağlık bakanlığının açtığı boş kadrolara başvuru neredeyse yok denecek kadar az.  Türk Tabipleri Birliği verilerinden yola çıkarak Türkiye’yi terk eden ve kamuda iş başvuru sayısını açıklanan eski Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal ülke genelinde doktor başvurularının azlığından daha ziyade deprem bölgesindeki illere neredeyse hiç başvuru yapılmadığını açıkladı. Dr. Servet Ünsal Hatay’da 213 uzman doktor kadrosunun boş olduğunu ancak Bakanlığın açtığı alım duyurusuna sadece 23 doktorun başvuru  yaptığını söyledi. Yine Kahramanmaraş’ta 127 boşluk olmasına karşılık 4 uzman doktor başvuru yaptı. Depremin yıktığı illerden biri olan  Adıyaman’da ise 114 uzman doktor boşluğuna karşılık hiç başvuru yapılmadı.

Dr. Servet Ünsal 2023 yılının ilk dokuz ayında  yurt dışına gitmek için Türk Tabipleri Birliğinden iyi hal kağıdı alan doktor sayısının 2 bin 295 e ulaştığını belirterek “Yıllarca para ve emek harcayarak yetiştirdiğimiz doktorlarımız  sakat anlayışın sonucu olarak yurt dışına gitti. Bakanlığın ilk doktor alımı ilanında boş olan 2 bin 669 uzman tabip boşluğuna karşılık 39 kişi başvurdu. İkinci başvuru ilanında  2 bin 739 boşluk varken  774 kişi başvurdu. Çocuk yan dallarına hiç başvuru yok çocuk hematoloji, göğüs hastalıkları, onkolojiye ve el cerrahisine başvuru yok. KBB 123 boşluğa karşılık 23 kişi başvurdu. Geri kalan başvurular ise Plastik cerrahi, dermatoloji ve biraz da göz bölümüne yapılmış” diye konuştu.  (Sami Gökçe)

Exit mobile version