Deprem Davalarında Bir İlk: Kamu Görevlileri Hesap Verecek

Kahramanmaraş’ta yürütülen deprem soruşturmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Dulkadiroğlu ilçesindeki Güneşli Kocabaş Evleri’nin 7’nci bloğu, 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkıldı ve enkaz altında kalan 69 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. 2019 yılında yapılan binanın depremde yıkılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, binayı yapan şirketin ortaklarından Ökkeş Say, şantiye şefi Abdullah Üren ve yapı denetim firmasında denetçilik […]

Kahramanmaraş’ta yürütülen deprem soruşturmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Dulkadiroğlu ilçesindeki Güneşli Kocabaş Evleri’nin 7’nci bloğu, 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkıldı ve enkaz altında kalan 69 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.
2019 yılında yapılan binanın depremde yıkılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, binayı yapan şirketin ortaklarından Ökkeş Say, şantiye şefi Abdullah Üren ve yapı denetim firmasında denetçilik yapan Tebernüş Özyurt tutuklanmıştı.
Şimdi ise Kahramanmaraş’ta belediyede görevli 3 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. İzin sonrası halen görevde olan Arzu Özaydın, Öner Gürbüzel ve Serap Binici hakkında taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma ile görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatıldı.
Binada eşi ve kızını kaybeden Filiz Besni, kamu görevlileri hakkında başlatılan soruşturmanın önemli bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi: “Binamız, Elazığ depreminde hasar almasına rağmen bize ‘Oturabilirsiniz’ dediler. Şimdi bu depremde binamızın yıkılıp, 69 kişinin yaşamına sebep olanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.” (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version