“Deprem sonrası neden sadece ben hedef gösteriliyorum?”

2024 yerel seçimlerinde adaylığı en çok tartışılan isim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’a konuk oldu. Adaylığının tartışmaları üzerine konuşan Savaş, “Anketlerde ben çıkıyorum. En fazla oy alması muhtemel insan benim” dedi. Mehmet Akif Ersoy ile Ana Haber’de konuşmayı tercih eden Başkan Savaş, tartışmalara ve hakkındaki iddialara yanıt […]

2024 yerel seçimlerinde adaylığı en çok tartışılan isim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy’a konuk oldu. Adaylığının tartışmaları üzerine konuşan Savaş, “Anketlerde ben çıkıyorum. En fazla oy alması muhtemel insan benim” dedi.

Mehmet Akif Ersoy ile Ana Haber’de konuşmayı tercih eden Başkan Savaş, tartışmalara ve hakkındaki iddialara yanıt verdi. Ersoy’un “Özel’in alternatifimiz yoktu açıklaması sizi rahatsız etmedi mi?” Sorusu üzerine kendini ifade eden Savaş: “Sayın Başkan Özgür Özel bizimle ilgili çok güzel konuştu. Gaf yaptığını düşünmüyorum. Özel görüşmelerimiz de çok iyiydi. Bunu sorun olarak görmedim demek ki yoğun bir ortamda konuşmuş o yüzden böyle demek zorunda kalmıştır. “ şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na manevi borcum vardı

Gazeteci ve sunucu Mehmet Akif Ersoy’un değişimden yana mıydınız? Kongrede kimi desteklediniz? Şeklindeki yönelimine karşılıl olarak Sayın Başkan Özgür Özel de biliyor ben Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdim diyen Lütfü Savaş, sözlerine şöyle devam etti. ” Evet. Kılıçdaroğlu’nu destekledim. Çünkü kendine manevi borcum vardı. Beni partiye kendisi davet etti ben bu yüzden sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledim. Başkan Özel seçildi. Aramızda bu hiç problem olmadı” dedi.

“Kentsel dönüşüm istedik bize izin vermediler”

AKP’den CHP’ye geçince yapılan projelerin yarım kaldığını ifade eden Savaş: “2013 yılında 35 hektarlık kentsel dönüşümü ben ilan ettirdim ama CHP’ye geçince vermediler” diyerek yaşanan sorunları dile getirdi.

Savaş, Depremin sürekli geleceğini bildiklerini ve ona göre hareket etmek istediklerinde engeller ile karşılaştıklarını aktararak kendini açıkladı. Savaş” Dağ Mahallesi için riskli alan ilan edilmesi lazım dedim. Kentsel dönüşüm gerekiyor dedim. Çevre ve şehircilik bakanlığı cevap bile vermedi. Daha sonra bakanlık bize strateji raporu hazırlayın dedi biz 1 yıl çalıştık. Geliyorum diyen depremin yıktığı yerleri çalışmıştık. Neleri çalıştık? Yapının yaşı, yapı ruhsatı, yapı malzemesi, yapı dayanıklığı. Bunun üzerine Tüm binaları bilimsel olarak inceledik. 46 Mahalle 1400 hektarlık alanda 13 bin 420 adet bina riskli alanda çıktı. Acil müdahale edilmesi lazım dedik. Yüzde 54’ü yıkılacak dedik. Bizi dinlemediler. Kentsel dönüşüm için bana izin vermediler o zaman Bakan Murat Kurum’du. Yanıt vermediği dönüşüm projemizin içerisinde depremde yıkılan binalar vardı. Zamanında bu konuyla ilgilenmeyen Kurum şimdi bir şehri yönetmeye aday oluyor. Bu da bir çelişki”

“Depremin tek müsebbibi ben değilim”

11 ilde yaşanan bir felakette hiçbir belediye başkanının konuşulmadığını, sorumlu tutulmadığını hatırlatan Başkan Savaş, Bir tek Hatay Büyükşehir Belediyesi suçlandı. Lütfü Savaş suçlandı. Herkesi derinden etkileyen Böyle büyük bir depremin tek müsebbibi ben değilim” Diyerek kendisine aşırı yüklenildiğini anlattı.

Hatay BSB başkanı Lütfü Savaş elindeki belgeleri ve yapılan çalışmaları göstermeye devam ederek “Lütfü Savaş olarak sadece 5 yıl süresi boyunca ruhsat verecek pozisyondaydım. Eğer bir yanlışım olsaydı şimdiye kadar bir şeyler olurdu. Depremden bu kadar zaman geçmesine rağmen hala bana intikal eden bir şey olmadı. Büyükşehir belediyelerinin ruhsat verme yetkisi yok. Ruhsat verme konusunda yetki ilçe belediyelerinin diğer belediye başkanlarına dair kimse bir şey söylemedi neden sadece beni beni hedef tahtasına koyduklarını bilmiyorum.” dedi.  (Duygu Ertaş)

Exit mobile version