Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: “Var olan yapılar yoruldu çelik yapı yapılmalı “

Perşembe günü Malatya ile Adıyaman illerinde yaşanan 5,3 ile 4,7’ büyüklükteki depremlerle ilgili yorumda bulunan deprem bilimci uzman Jeofizik Yüksek Mühendis Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu tür depremlerin 2-3 yıl daha beklenmesi gerektiğini bildirdi. Prof.Dr. ERCAN, deprem bölgesinde yapıların yorulduğunun altını çizerek, Çelik konstrüksiyon ile konut yapımını tavsiye etti. Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın yorumu şöyle: […]

Perşembe günü Malatya ile Adıyaman illerinde yaşanan 5,3 ile 4,7’ büyüklükteki depremlerle ilgili yorumda bulunan deprem bilimci uzman Jeofizik Yüksek Mühendis Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu tür depremlerin 2-3 yıl daha beklenmesi gerektiğini bildirdi.

Prof.Dr. ERCAN, deprem bölgesinde yapıların yorulduğunun altını çizerek, Çelik konstrüksiyon ile konut yapımını tavsiye etti. Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın yorumu şöyle:
“”Adıyaman-Sincik’de 17.46’da, 7 km’de M5,3’lük deprem, sonra M4,7 artçısı oldu. Dört kırığı kırarak toplam M8,0’lik gerginlik boşaltan depremin artçılarıdır. 11 ilde artçılar M6,3 büyüklüğüne kadar 2 ile 3 yıl sürecektir. Depremleri gören yapılar yorgundur. Çelik yapı yapılmalı”
Prof.Dr. ÖVGÜN,kısa süre önceki paylaşımında da :” Depremciler uyarır, yerleşim alanlarını belediyeler açar, inşaatçılar yapıları yapar, doğa depremi yapar, çaresiz yoksullar ölür, siyasiler ölene alın yazısı der. Bu düzen böyle gider. Yarın yine aynı yineler.” değerlendirmesi yapmıştı” – Meriç Demiray-

Exit mobile version