Depremde firar eden sanık Türkiye’ye getirildi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Adana’da meydana gelen yıkımla ilgili olarak aranan firari sanık Cüneyt Akkaya, Karadağ’dan Türkiye’ye getirildi. Tutar Yapı Sitesi’nde ve Ekim Apartmanı’nda yaşanan yıkımlarla ilgili sorumlu olarak görülen Akkaya, Ekim Apartmanı davasında tutuklandı. Akkaya’nın Türkiye’ye iadesi, Karadağ adli makamları tarafından gerçekleştirildi. Hakkında tutuksuz yargılama kararı verilen Akkaya, Ekim Apartmanı davasında tutuklanarak […]

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Adana’da meydana gelen yıkımla ilgili olarak aranan firari sanık Cüneyt Akkaya, Karadağ’dan Türkiye’ye getirildi. Tutar Yapı Sitesi’nde ve Ekim Apartmanı’nda yaşanan yıkımlarla ilgili sorumlu olarak görülen Akkaya, Ekim Apartmanı davasında tutuklandı.

Akkaya’nın Türkiye’ye iadesi, Karadağ adli makamları tarafından gerçekleştirildi. Hakkında tutuksuz yargılama kararı verilen Akkaya, Ekim Apartmanı davasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Tutar Yapı Sitesi davasında Akkaya’yı adli kontrolle serbest bırakma yönünde karar alırken, mahkeme başkanı şerh koydu. Şerhinde, Akkaya’nın asli kusurlu olduğu belirtilerek tutuklanması gerektiği ifade edildi.

Akkaya, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verirken, Montenegro’daki hapishane koşullarının çok kötü olduğunu ve işlerinin büyük zarar gördüğünü öne sürdü. Mahkemenin, Ekim Apartmanı davasında Akkaya’yı tutuklama kararı vermesi üzerine müşteki avukatı Gülsüm Özdoğru, kararı memnuniyetle karşıladı ve sürecin adil bir şekilde devam edeceğini umduğunu belirtti. Özdoğru, “En azından Ekim Apartmanı dosyasında tutuklanmış olması bize bir teselli, nihayet karşımızda bir muhatap olacak. Umarım hak ettikleri cezayı alırlar,” dedi.

Tutar Yapı Sitesi’nde 63 kişi, Ekim Apartmanı’nda ise 42 kişi hayatını kaybetmişti. Akkaya’nın sorumluluğu altındaki bu yapılar, depremde büyük yıkıma neden olmuştu. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ekim Apartmanı davasında Akkaya’nın suçsuz olduğunu öne sürmesine rağmen, mahkeme tutuklama kararını verdi. – Volkan İcil-

Exit mobile version