Depremde hayatını kaybeden muhtar Sarı, Muhtarlar Günü’nde unutulmadı

Depremde hayatını kaybeden muhtar Sarı, Muhtarlar Günü'nde unutulmadı

Hatay, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerle büyük yıkıma uğrayan iller arasında yer alıyor. “Asrın felaketi” olarak adlandırılan bu depremde, binlerce insan yaşamını yitirirken, birçok mahalle de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu felaket sırasında, görevde olan bazı muhtarlar da yaşamını yitirdi.

Cebrail Mahallesi Muhtarı Zafer Sarı, depremde hayatını kaybeden isimlerden biri olarak geride büyük bir boşluk bıraktı. Mahalle sakinleri ve meslektaşları, Sarı’yı Muhtarlar Günü’nde unutmadı. Onun anısına, 19 Ekim’de mezarı başında bir anma töreni düzenlendi.

Muhtarlar Günü’nde Zafer Sarı’ya vefa

Hatay’ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi Muhtarı Gülay Avcıoğlu ve Emek Mahallesi Muhtarı Celal Sarı, depremde yaşamını yitiren Zafer Sarı’nın mezarını ziyaret etti. Anma töreninde, Sarı’ya olan sevgi ve saygı dile getirildi. Muhtar Avcıoğlu, duygu dolu anlarda Sarı’nın muhtarlık görevini her zaman özveriyle yürüttüğünü ve mahalle sakinleri tarafından çok sevildiğini ifade etti.

“Şehit muhtarımızı unutmadık”

Cebrail Mahallesi Muhtarı Gülay Avcıoğlu, mezar ziyareti sırasında duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Burası asri mezarlık ve burada 6 Şubat depreminde şehit olan muhtarımız Zafer Sarı’yı anıyoruz. Bugün Muhtarlar Günü vesilesiyle burada toplandık. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onun gibi fedakâr muhtarlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız.”

Muhtarlar Günü’nde yapılan bu anlamlı ziyaret, Zafer Sarı’nın hatırasını yaşatmanın yanı sıra, depremde hayatını kaybeden diğer muhtarların da unutulmadığını gösterdi.

Hatay, depremde en fazla can kaybının yaşandığı illerden biri olarak tarihe geçti. Yaklaşık 25 bin insanın hayatını kaybettiği bu felaket, birçok mahallenin ve o mahallelerde görev yapan muhtarların da yok olmasına sebep oldu. Cebrail Mahallesi, depremde en çok zarar gören yerleşim alanlarından biriydi. Zafer Sarı, bu mahallede yıllarca muhtarlık görevini üstlenmiş ve mahallesine büyük katkılarda bulunmuştu.

Exit mobile version