Depremler, aynı soruda duruyor!

Olası Bir Afete Hazır mıyız? Kuzey Anadolu fayı ile Doğu Anadolu fayının kesiştiği bir alanda bulunan Bingöl’de yaşanan son deprem, Karlıova’dan İskenderun’a kadar uzanan fayın Hatay adresinde de yakından izleniyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün saat 03.49’da, Bingöl’ün Yayladere ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı kaydedildi. […]

Olası Bir Afete Hazır mıyız?

Kuzey Anadolu fayı ile Doğu Anadolu fayının kesiştiği bir alanda bulunan Bingöl’de yaşanan son deprem, Karlıova’dan İskenderun’a kadar uzanan fayın Hatay adresinde de yakından izleniyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün saat 03.49’da, Bingöl’ün Yayladere ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı kaydedildi. Bingöl’ün Yayladere ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem, Elazığ’da da hissedildi.

Kuzey Anadolu fayı ile Doğu Anadolu fayının kesiştiği bir alanda bulunan Bingöl’de yaşanan son deprem, Karlıova’dan İskenderun’a kadar uzanan fayın Hatay adresinde de yakından izleniyor. Vatandaşın sorgusu ise olası bir depreme, eski ve yeni kent bağlamında, ne kadar hazır olduğumuz!

Bu konuda konuşan bazı vatandaşlar, şunları dile getirdi:

H.Ç. >> Antakya’nın doğu yakasında oturanlar için ‘deprem’ kelimesi hep korkutucu! Çünkü çok fazla eski yapı var ve olası bir depremde de hiç birinin ayakta kalabileceğini açıkça düşünmüyorum.

G.Ş. >> Belediyelerin üzerine uyarı astığı o eski yapıların depremde çökmeyeceği ne malum? Üzüldüğüm nokta, yıkılmasını bekleyen hallerimiz! Sonrasında, onların yerine ne dikeceğimiz ise malum! Kentin batısına benzeteceğiz burayı da!

U.M. >> Doğu Anadolu Fay hattının üzerindeki bir şehir, Bingöl. Allah hepimizi korusun, diyeceğim ama… Allah da hepimizde akıl, fikir vermiş! Ne kadarını kullanıyoruz peki?

Tamer Yazar

Exit mobile version