Depremzede Bodur ve Kalaycıoğlu’na Basın Özgürlüğü Ödülü

  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu. Tören, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olan 24 Temmuz’da TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlendi. Hataylı gazeteciler; Mithat Kalaycıoğlu ve Akın Bodur, büyük deprem felaketinin yarattığı zorluklara ve kişisel kayıplarına rağmen, halkı bilgilendirme sorumluluğunu fedakârca […]

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu. Tören, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olan 24 Temmuz’da TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Hataylı gazeteciler; Mithat Kalaycıoğlu ve Akın Bodur, büyük deprem felaketinin yarattığı zorluklara ve kişisel kayıplarına rağmen, halkı bilgilendirme sorumluluğunu fedakârca yerine getirdiler.


Kurum dalındaki Basın Özgürlüğü Ödülü deprem bölgesindeki gazetecilere verildi. Ödülü, TGC Hatay Temsilcisi Mithat Kalaycıoğlu ve TGC Antakya Temsilcisi Akın Bodur aldı.

Deprem bölgesindeki gazetecilerin ailelerini, arkadaşlarını, evlerini ve iş yerlerini kaybetmelerine rağmen mesleklerini sürdürmeye devam etmelerinin olağanüstü bir fedakârlık olduğunu belirten Munyar, “Yönetim Kurulumuz adına inatla araştırmacı gazeteciliğe devam eden, yurttaşlarımızı bilgilendiren, deprem bölgesinde görev yapan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Törende kişi dalında Basın Özgürlüğü Ödülü, gazeteci Timur Soykan’a verildi. Ödülü, TGC Başkanı Vahap Munyar takdim etti.
Vahap Munyar: “Basın Özgürlüğü, Çağdaş Demokrasilerin Olmazsa Olmazıdır”
TGC Başkanı Vahap Munyar, törenin açılış konuşmasında, “Yaşadığımız topraklarda gazeteciliğin geçirdiği zor zamanlar hiç bitmiyor. Bu yıl da 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü’nü ağır sorunlarla karşılıyoruz. Basın özgürlüğü, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme, doğru haber alma hakkı olarak belirlenen basın özgürlüğünün önündeki engeller bu ülkede yaşayan her yurttaşı olumsuz etkiliyor” dedi.
Munyar, ayrıca tüm partilerin, kamu ve özel kurumların basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı göstermesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version