Depremzede çiftçiye ‘Can Suyu’ projesi

Hatay’da yaşanan depremlerin ardından, tarımsal üreticilere destek sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önemli bir proje hayata geçirildi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle yürütülen ‘Seralara Can Suyu’ projesi kapsamında, 169 depremzede üreticiye çeşitli destekler sunuldu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Samandağ İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen programda, 119 üreticiye sera […]

Hatay’da yaşanan depremlerin ardından, tarımsal üreticilere destek sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önemli bir proje hayata geçirildi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle yürütülen ‘Seralara Can Suyu’ projesi kapsamında, 169 depremzede üreticiye çeşitli destekler sunuldu.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Samandağ İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen programda, 119 üreticiye sera örtüsü yüzde 50 hibe desteğiyle sağlandı. Ayrıca, 50 üreticiye gübre, tuzak, eldiven, ilaç ve ilaçlama pompası gibi malzemeler ücretsiz olarak dağıtıldı.

Vali Masatlı, örtü altı tarımın Hatay ekonomisi için kritik bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, Samandağ, Arsuz ve Defne ilçelerinde toplamda 220 dekarlık sera alanında üretim sürekliliği ve kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu desteklerin kentin ekonomisine olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Masatlı, devlet ve millet dayanışmasıyla birlikte bu zorlu süreçleri aşacaklarını ifade etti. (Mehmet Durmaz)

Exit mobile version