Depremzede çocuklara ÇİMKO’dan destek

SANKO Holding’in çimento ve hazır beton sektöründeki öncü şirketi ÇİMKO, SosyalBen Vakfı’nın desteğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen çocuklar için önemli bir sosyal projeye imza attı. Hatay ve Adıyaman’da açılan Beceri Geliştirme Merkezleri (BEGEM), depremden etkilenen çocuklara travma sonrası destek sunarak sosyal ve fiziksel becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Beceri Geliştirme Merkezleri İki ayda bin 200’ün üzerinde […]

SANKO Holding’in çimento ve hazır beton sektöründeki öncü şirketi ÇİMKO, SosyalBen Vakfı’nın desteğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen çocuklar için önemli bir sosyal projeye imza attı. Hatay ve Adıyaman’da açılan Beceri Geliştirme Merkezleri (BEGEM), depremden etkilenen çocuklara travma sonrası destek sunarak sosyal ve fiziksel becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Beceri Geliştirme Merkezleri

İki ayda bin 200’ün üzerinde çocuğun faydalandığı merkezlerde, çocuklara bin saatten fazla eğitim ve atölye çalışması sunuluyor. Merkezlerde, 7-13 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen uzun süreli atölye çalışmaları, problem çözme, kendini ifade etme, özgüven geliştirme ve öğrenme fırsatları sunuyor. Çocuklar, oyun etkinlikleri, spor, icat, resim ve tarım alanlarında beceriler kazanıyor.

İcat Atölyeleri ve Sosyal Destek

ÇİMKO’nun sponsorluğunda hazırlanan İcat Atölyesi, çocuklara bilimin temellerini öğretirken, çeşitli deneyler yapma ve kendi icatlarını tasarlama fırsatı veriyor. BEGEM’lerde düzenlenen atölyeler, çocukların kaliteli, öğretici ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyor.

Uzun Vadeli Planlar ve Türkiye Genelinde Yaygınlaştırma

BEGEM’lerin, Hatay ve Adıyaman’daki çocuklara en az 3 yıl daha düzenli psikososyal ve sosyal beceri desteği vermesi planlanıyor. Edinilecek deneyimle, merkezlerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması ve özellikle nitelikli eğitime ulaşamayan çocukların da bu desteklerden yararlanması hedefleniyor. Önümüzdeki 3 yıl içinde 100 bin çocuğun direkt, 250 bin çocuğun ise dolaylı olarak faydalanması öngörülüyor. – Meriç Demiray-

Exit mobile version