Depremzede Yiğit Göktuğ: Adalet İstiyoruz

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yıkılan ve 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Özkan City Blokları ile ilgili dava, Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Davanın son duruşmasında, sanık müteahhit Mehmet Özkan, “Bizim dışarıda ailemiz var. 16 aydır çok kötü bir haldeyiz” diyerek duygusal bir savunma yaptı. Ayrıca, “TOKİ işim var, tahliyemi istiyorum” şeklindeki […]

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’da yıkılan ve 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Özkan City Blokları ile ilgili dava, Hatay 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Davanın son duruşmasında, sanık müteahhit Mehmet Özkan, “Bizim dışarıda ailemiz var. 16 aydır çok kötü bir haldeyiz” diyerek duygusal bir savunma yaptı. Ayrıca, “TOKİ işim var, tahliyemi istiyorum” şeklindeki talebi de dikkat çekti. Savunmaların ardından, mahkeme heyeti, Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan’ın tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Bu karar, yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisine neden oldu.

Yiğit Göktuğ, depremde annesi ve babasını kaybeden ve naaşlarını hâlâ bulamayan bir mağdur olarak sosyal medya hesabında adalet çağrısında bulundu. Göktuğ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat depreminde annemle babamın naaşını bile bulamadığımız binanın müteahhitlerine karşı açtığımız dava için ifade verdim bugün. 19 ay oldu, hâlâ adalet arayışımız devam ediyor. Ne fiziksel ne de ruhsal sağlığımız kaldı kalanlar olarak ama yine de vazgeçmiyoruz. Vazgeçmiyoruz ki sorumlular cezasını bulsun, bu başkalarının başına gelmesin, bize bu acıyı yaşatanlar bu dünyada karşılığını bulsun. Biraz da olsun içimiz rahatlayabilsin. Bu ülkede az da olsa güvende hissedebilelim. Masumlar ölmesin. Masumların hakkı aranabilsin.”

Yiğit Göktuğ, 13 Eylül Cuma günü saat 09.30’da Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Cemil Çapar Apartmanı davasına dikkat çekti. Bu davada, depremde yıkılan ve ardından enkazında yangın çıkan apartmanın müteahhiti Mehmet Özkan tutuklu olarak yargılanıyor. Özkan, Golden City davası başta olmak üzere Antakya’daki diğer davalardan da yargılanıyor. Geçtiğimiz celsede, Özkan, devletten TOKİ işi aldığını belirtti.

Göktuğ, davanın devam ettiği süreçte kamu personelleri ve ölümlerde kusuru bulunan tüm sorumluların hukuk karşısında hesap vermesi için destek çağrısında bulundu ve kamuoyunun kendilerini unutmayıp yanlarında durmasını talep etti. –  Volkan İcil-

Exit mobile version