Depremzedeler için ADEM projesi

Geçtiğimiz günlerde bir kez daha dayanışmanın ve yardımlaşmanın gücü Samandağ’da sergilendi. Samandağ Kaymakamlığı ,Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, depremzedeler için umut ışığı oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait olan ama Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen proje ile 6 Şubat depremleri sonrası […]

Geçtiğimiz günlerde bir kez daha dayanışmanın ve yardımlaşmanın gücü Samandağ’da sergilendi. Samandağ Kaymakamlığı ,Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, depremzedeler için umut ışığı oldu.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait olan ama Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen proje ile 6 Şubat depremleri sonrası yaşanan zorlu süreçte, özellikle kadınların ekonomik desteklerine yönelik anlamlı bir adım attıldı. ADEM (Aile Destek Merkezi) Projesi kapsamında düzenlenen kermes etkinliği, depremzedelerin ürettikleri el emeği ürünlerin satışını gerçekleştirdi.
Bu projenin amacı, toplumun en temel yapı taşı olan aileyi güçlendirmek ve özellikle dezavantajlı gruplara destek sağlamaktı. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan bölgelerde yaşayan ve kendi imkanlarıyla sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlere erişemeyen kadınların desteklenmesi hedeflendi.
Kermes etkinliği, depremzedelerin ürettikleri el işi ürünlerini alıcılarla buluşturarak, onların ekonomik açıdan desteklenmesine katkı sağladı.
Proje yetkilileri, bu tür etkinliklerin devamlılığını sağlayarak deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi olan kadınların ekonomik durumlarına destek olmayı sürdüreceklerini belirttiler.
ADEM Projeleri, milli ve manevi değerleri koruyarak, sosyal, kültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerin desteklenmesini amaçlayan merkezlerdir. Bu projeler, toplumsal entegrasyonun sağlanması ve dezavantajlı grupların güçlendirilmesi için önemli bir rol üstlenmektedir. – İlyas Yiğit-

Exit mobile version