Depremzedeler yeni evlerine taşındı

Hatay’ın Altınözü ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen vatandaşlar, kısa sürede inşa edilen köy tipi yeni evlerine yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Babatorun Mahallesi’nde inşa edilen 25 köy evinin anahtar teslimi 12 Ekim’de gerçekleştirildi. Hak sahiplerinin yerleştiği afet konutlarındaki yol ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı. […]

Hatay’ın Altınözü ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen vatandaşlar, kısa sürede inşa edilen köy tipi yeni evlerine yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Babatorun Mahallesi’nde inşa edilen 25 köy evinin anahtar teslimi 12 Ekim’de gerçekleştirildi. Hak sahiplerinin yerleştiği afet konutlarındaki yol ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.

Depremzedeler, 8 ay gibi kısa bir sürede konutlarına yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor. Evlerine yerleşen 56 yaşındaki Fatma Tüfek, depremde adeta mahşeri yaşadıklarını belirterek, “Artık hep böyle huzur ve mutlulukla yaşarız.” dedi.

Evlerinin beklediklerinden de güzel olduğunu ifade eden Tüfek, “Depremde yıkılan evim kerpiç ve topraktandı. Şu anki deprem evimiz ise bizim için saray.” şeklinde konuştu. 3+1 evlerinde rahatlıkla misafir ağırlayabildiklerini anlattı.

Depremde dışarı kaçtıkları anda evlerinin yıkıldığını anlatan Yusuf Doğrukul, köy tipi afet konutlarına yerleşmeleriyle huzur içerisinde yaşamaya devam ettiklerini dile getirdi. Evlerinin güzelliğine vurgu yaparak, “Allah devletimizden de tüm emeği geçenlerden de razı olsun, zarar ziyan vermesin. Evlerimiz çok güzel ve çok memnunuz.” dedi.

Depremde oturduğu ev hasar alan hak sahibi Ali Bahçeci de konutlardan memnun kaldıklarını ifade etti. Bahçeci, kiremitli eski yapıda oturduktan sonra böyle bir evde oturmanın lüks olduğuna işaret ederek, “Devletimizin sayesinde böyle bir eve kavuştuk.” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version