Derhal Görevden Alınmalı

TÖB-SEN’e göre, Konacık AİHL Müdürü, okulun üst katını lojman yaptı! Öğretmen Sendikası TÖB-SEN, Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü’nün, okulun üst katını lojmana çevirdiğini ve burada ikamet ettiğini öne sürdü, derhal görevden el çektirilmesini istedi. TÖB-SEN’in konuyla ilgili açıklaması özetle şöyle:“Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.G., okulunun en üst katını daireye dönüştürmüş […]

TÖB-SEN’e göre, Konacık AİHL Müdürü, okulun üst katını lojman yaptı!

Öğretmen Sendikası TÖB-SEN, Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü’nün, okulun üst katını lojmana çevirdiğini ve burada ikamet ettiğini öne sürdü, derhal görevden el çektirilmesini istedi. TÖB-SEN’in konuyla ilgili açıklaması özetle şöyle:
“Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.G., okulunun en üst katını daireye dönüştürmüş ve son iki yıl boyunca da okulun üst katında ikamet etmiştir. Yani adı geçen müdür, ikamet ettiği gibi okulun elektirik, su ve diğer ahizmetlerini de kullanmaktadır. Okul müdürümüz o kadar rahat ki, kaldığı odanın temizliğini öğrencilerine yaptırmaktadır.
Aynı okul müdürü, okulun yanında kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir de arsaya sahiptir. Hatta söz konusu arazide dönem dönem gübreleme, ağaç dikme gibi işleri, 10 ve 11.sınıf öğrencilerine yaptırmaktadır. Bu konuda rahatsızlıklarını dile getiren öğretmenlere karşı tavır almış ve hatta bu öğretmenlerin soruşturma yoluyla ceza almalarını sağlamıştır.
Okul müdürü, okulda krallık kurmuş olmalı ki, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giden şikayet dilekçelerine karşın, öğrencileri konferans salonunda toplamış, kimlerin şikayet ettiğini öğrenmeye çalışmıştır. Hatta daha sonra öğrencilerden D.G., A.K., F.Y., B.S., E.G., Ş.T.A. çağrılmış ve dilekçelerle ilgili sorulara maruz bırakılmıştır. Okul müdürü, Milli Eğitim Müdürünün arkadaşı, muhakkiklerinde tanıdıkları olduğunu söyleyip, bu dilekçelerden bir şey çıkmayacağını da belirtmiştir. Bu şikayetlerden sonra bazı fiiller azalsa da kendisini korumaya almak için davranışlarda bulunmuştur.
Yine okulda yapılmayan kurslardan haksız kazanç sağlanmıştır. Kursların yapılmadığı konusundaki şikayetler üzerine, kurslar hemen kapatılmış, kurs defterleri bazı öğretmenler tarafından yenilenerek doldurulmuştur. Örneğin 11.12.2021 tarihinde toplantı nedeniyle kurs ve telafisi yapılmamış olmasına rağmen, kurs ücreti ödenmiştir. Kurs ve egzersiz konusunda bazı öğretmenlerle ortak hareket edip, haksız kazanç sağlamışlardır.”
-Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version