Derin’den İskenderun için her karara onay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Av. Hüseyin Derin, deprem sonrası İskenderun’un yeniden ayağa kaldırılmasında kentin yararına alınacak her kararı onayladıklarını ve çalışmaların yakın takipçisi olduklarını açıkladı. Derin, CHP teşkilatında Belediye Meclis Üyeleri ve partililerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Derin, Belediye Meclisi’ndeki çoğunluğun CHP’de olduğunu belirterek, “İskenderun halkına tüm sorunlarını samimi […]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Av. Hüseyin Derin, deprem sonrası İskenderun’un yeniden ayağa kaldırılmasında kentin yararına alınacak her kararı onayladıklarını ve çalışmaların yakın takipçisi olduklarını açıkladı. Derin, CHP teşkilatında Belediye Meclis Üyeleri ve partililerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Derin, Belediye Meclisi’ndeki çoğunluğun CHP’de olduğunu belirterek, “İskenderun halkına tüm sorunlarını samimi bir şekilde çözeceğimizi, çözüm odaklı kararlar alacağımızı ve amacımızın kavga değil, depremde yıkılan güzel İskenderun’umuzu en hızlı ve en güzel şekilde ayağa kaldırmak ve eski itibarını kazandırmak olduğunu” ifade etti.
İki dönem AKP tarafından yönetilen İskenderun’un yeterli değeri görmediğini vurgulayan Derin, “İktidar partisi olmasına rağmen İskenderun ve Hatay’ı tercih etmemiştir. Eğer siyasi iktidar tercih etmiş olsaydı, depremden bu yana geçen 18 ay içinde barınma, iaşe ve ekonomik tedbirleri alır, halkın yaşadığı zorlukları ortadan kaldırırdı. Ancak siyasi iktidar, Hatay’dan ve İskenderun’dan yana tercihini kullanmamış, vaatlerini bile yerine getirmemiştir” dedi.


Derin, İskenderun’da hâlâ 40’tan fazla konteyner kentte 20.000’in üzerinde insanın zorlu yaşam koşullarında olduğunu belirterek, seçim döneminde Cumhurbaşkanının Hatay’ın mahzun bırakıldığını kabul ettiğini anımsattı. “AKP’nin yönettiği ilçeler de görmezden gelinmiştir. Sayın Mehmet Dönmez seçim döneminde İskenderun’un AKP tarafından yönetildiğini bilmesine rağmen, İskenderun’u sahipsiz ve bakımsız bulduğunu belirtmiş, ilçeyi ayağa kaldırma vaadinde bulunmuştu. Ancak seçim sonrası İskenderun yine hak ettiği değeri görememiştir” dedi.
Derin, CHP olarak seçim döneminde söyledikleri gibi İskenderun için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiklerini vurgulayarak, “İskenderun lehine yapılacak her şeyi siyasi düşünce gözetmeksizin gerçekleştireceğiz ve seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. İskenderun Belediye Başkanı’nın Ankara’dan destek alamaması üzerine meclisten 300 milyon TL borçlanma yetkisi talep ettiğini belirtti. CHP Meclis Grubu olarak bu maddeye oy birliğiyle kabul yönünde karar verdik. Tek amacımız İskenderun’a hizmet etmek olduğundan, siyasi düşünce gözetmeksizin borçlanma yetkisini verdik” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version