Dernek ve AFAD arasında İlginç Görüşme

Hatay Depremzede Derneğinin 6 Şubat Depreminden sonra AFAD yetkilileriyle yaptığı ilginç bir görüşme ayrıntıları açıklandı. Hatay Depremzede Derneği “Deprem” raporunda yer alan bilgiye göre Afad ile yapılan bir görüşmede yetkililer Dernek yöneticilerine “ Bundan daha iyisi yapılamazdı” açıklaması yaptı. Bu ilginç diyalog dernek raporunda şu şekilde yer aldı: “Hatay Depremzede Derneği olarak AFAD ile yaptığımız […]

Hatay Depremzede Derneğinin 6 Şubat Depreminden sonra AFAD yetkilileriyle yaptığı ilginç bir görüşme ayrıntıları açıklandı. Hatay Depremzede Derneği “Deprem” raporunda yer alan bilgiye göre Afad ile yapılan bir görüşmede yetkililer Dernek yöneticilerine “ Bundan daha iyisi yapılamazdı” açıklaması yaptı.

Bu ilginç diyalog dernek raporunda şu şekilde yer aldı: “Hatay Depremzede Derneği olarak AFAD ile yaptığımız görüşmede Hatay’da her şeyin normale döndüğü, bundan daha iyisinin yapılamayacağı, moloz kaldırma çalışmaları esnasında toza buladıkları kentte hava kirliliği olmadığı ifade edildi. Molozlar hâlâ kalkmamışken şubat ayı sonunda kalıcı konutların teslim edileceği söylendi, tıpkı depremin ilk günlerinde bir yılın sonuna gelindiğinde çadırda yaşayan kimsenin kalmayacağının söylendiği gibi.. Kira yardımı almadığı halde çadırda kalan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz, kira yardımı almak için çadırda kalan, buna muhtaç olan vatandaşlarımız olduğunu da biliyoruz. Konteynerda yaşamamın zorluklarını orada yaşayanlar olarak biliyoruz. AFAD yetkililerine de mahallelerimizden gelen şikayet ve talepleri ilettik. Gelen şikayetlerle oluşturduğumuz listeyi kendilerine sunduk. Mağdur vatandaşlarımızın aranacağını, mağduriyetlerinin giderileceğini ve bizlere dönüş yapacaklarını söylediler fakat ne bizlere ne vatandaşlarımıza sağlıklı dönüş yapmadılar. Depremin üzerinden bir yıl geçmişken memleketimizin bu manzaralarını kabul etmiyoruz.” (Sinan Seyfittinoğlu)

Exit mobile version