DEVA’nın adayları görücüye çıktı

DEVA Partisi Antakya ve Defne Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 6 ilçe için aday çıkaran DEVA Partisi Antakya Belediye Başkan adayı Uğur Çakılı ve Defne Belediye Başkan adayı Levent Eraslan’ı Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek tanıttı. Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ve DEVA Partisi İl Başkanı İlker Eker’in katıldığı tanıtım toplantısında gündeme […]

DEVA Partisi Antakya ve Defne Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 6 ilçe için aday çıkaran DEVA Partisi Antakya Belediye Başkan adayı Uğur Çakılı ve Defne Belediye Başkan adayı Levent Eraslan’ı Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek tanıttı.

Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ve DEVA Partisi İl Başkanı İlker Eker’in katıldığı tanıtım toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunularak, DEVA Partisi’nin yerel seçimler öncesinde yayınladığı etik bildirgesi kuralları paylaşıldı.

Etik bildirgesi hakkında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ; “DEVA Partisi belediye başkan adayı olacak olan adaylarımıza partimizin belirlediği etik kurallar bildirgesi sunuldu bu bildirgeye uyan uyma taahhüttü imzalayan arkadaşlarımız bizimle yol yürümeyi kabul ettiler. Bizler parti olarak etik kurallarımızı şu şekilde sıraladık; Dürüstlük Kuralı, Şeffaflık, Katılımcılık ve Hesap Verebilirlik Kuralı, Adalet ve Eşitlik Kuralı, Ayrımcılık Yapmama ve Liyakatı Esas Alma Kuralı, Çıkar Çatışmasını Önleme Kuralı, Hediye ve Menfaat Kabul Etmeme Kuralı, Kamu Yararını Üstün Tutma Kuralı, Kamu Kaynaklarını Koruma Kuralı, Belediye İmkanlarını Siyasetin Finansmanında Kullanmama Kuralı, Gizli Bilgileri İfşa Etmeme ve Kişisel Amaçlı Kullanmama Kuralı” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen aday tanıtım toplantısı sonrası rezerv alan hakkında soruları yanıtlayan Sadullah Ergin, rezerv alan konusunda belirsizliğin hala sürdüğünü belirterek ; ““Hataylılara insan muamelesini layık görmüyorlar mı? Her şeyden önce bir depremzede olarak orta vadeli olarak önümüzü göremiyoruz. 13 ayın sonunda elimize geçen bir şey yok” dedi. – Yusuf Cemil KARAÇAY-

Exit mobile version