Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dijital Hastane Modeli

Hatay’da Ön Toplantı Sağlık Bakanlığı ile HIMSS EMRAM olarak adlandırılan

Hatay’da Ön Toplantı

Sağlık Bakanlığı ile HIMSS EMRAM olarak adlandırılan Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli adlı sistemin ilimiz Hatay Devlet Hastanesi’ne entegre edilmesiyle ilgili ön toplantı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında imzalanan protokol kapsamında, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Salı günü Hatay Devlet Hastanesi konferans salonunda “Dijital Hastane Çalışmaları” kapsamında HIMSS EMRAM Seviye 6 GAP (Fark) Analizi Toplantısı gerçekleştirildi.
Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi, aynı zamanda HIMSS Türkiye Direktörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse’nin katılımıyla düzenlenen toplantıya; Hatay Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci, Hastane Başhekimleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, İdari ve Mali İşler Müdürleri ile Genel Sekreterlik ve sağlık tesislerinde görev yapan bilgi işlem personeli, kalite çalışanları, eczacı ve servis sorumlu hemşireleri katıldı.
Toplantı, HIMSS tarafından yetkilendirilmiş tek kurum olan Medipol Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İlker Köse tarafından iki oturumda gerçekleştirildi.
Toplantıda; Sağlıkta Dönüşümün 2.Fazında, dijital hastane modelinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi, hasta güvenliği için dijital hastane çalışmalarının son derece önemli olduğu, HIMSS EMRAM modelinin teknolojinin hasta güvenliğine ve sağlık bakım kalitesinin artırılmasına ne ölçüde uyularak yapıldığını değerlendirmeye yarayan bir ölçüm modeli olduğu, modelin sadece hasta güvenliği ve bakım kalitesini artırmak için teknolojinin ne düzeyde kullanıldığını ele aldığına ve bu nedenle temel motivasyonun kâğıtsız bir hastane olma değil, tedarik edilmiş olan teknolojiyi hasta güvenliği ve sağlık bakım kalitesini yükseltecek şekilde kullanmak olduğu vurgusu yapıldı.
Sistem; Hastanelere müracaat eden hastaların sağlık kayıtlarının dijital ortamda bulunması, tüm hekimlerin bu kayıtlara hasta güvenliği açısından kolay ulaşmasının sağlanması, hastanelerde kullanılan tüm tıbbi cihazların ürettiği verilerin bu sisteme aktarılarak, sistem üzerinden kullanıcılara, gerekirse hastaya ulaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.
Toplantı, Genel Sekreterliğe bağlı hastanelerin ‘Seviye 6’ için eksiklerinin belirlenmesi ve yapılacak olan çalışmaların takvime bağlanması ile sona erdi.   -Mehmet Özgün-