Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dijital Öğretmenler” Projesinde Öğretmenler Bir Araya Geldi

Ankara’da düzenlenen etkinlikte öğretmenler dijital eğitimdeki deneyimlerini paylaştı.

Ankara'da düzenlenen etkinlikte öğretmenler dijital eğitimdeki deneyimlerini paylaştı.

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğiyle başlatılan ve öğretmenlere dijital yetkinlik kazandırmayı hedefleyen “Dijital Öğretmenler” projesinde eğitim alan öğretmenler, Ankara’da bir araya geldi. Etkinlik, dijitalleşmenin eğitimdeki önemini vurgularken, projeyle ilgili başarı hikayeleri de paylaşıldı.

Projenin Amacı: Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne Katkı Sağlamak
ING Bank Genel Müdürü Alper Gökgöz, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin amacının Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamak ve öğretmenlere dijital okuryazarlık becerileri kazandırmak olduğunu belirtti. “Dijital Öğretmenler” projesinin eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı amaçladığını vurgulayan Gökgöz, şu ifadeleri kullandı:
“ING Bank olarak dünya genelinde dijital öncülerden bir tanesiyiz. Burada, mirasımızı ve DNA’mızı Türkiye’nin dijital dönüşümünde kullanmayı istiyoruz. Eğitim, odaklandığımız ana konulardan bir tanesi.”

9 Bin Öğretmene Eğitim Verildi
Gökgöz, projeye dair bilgiler verirken, şu ana kadar 9 bin öğretmene dijital yetkinlik kazandırmak için 9 ayrı seansta eğitim verildiğini açıkladı. Bu eğitimlerde 45 saat canlı, 56 saat video içerik olmak üzere toplamda 101 saatlik eğitim gerçekleştirildi. Projeye 45 binin üzerinde başvuru alındığını söyleyen Gökgöz, “Bu projeyle 290 bin öğrenciye dolaylı olarak dokunmuş olduk” dedi.

Öğretmenlerin yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi dijital araçları sınıflarında nasıl etkin kullanacaklarına dair eğitimler verildiğini belirten Gökgöz, katılımcı öğretmenlerin yüzde 95’inin bu araçları kullanmada kendilerini çok daha güvenli hissettiklerini belirtti. Ayrıca, eğitimde katılımcıların yüzde 70’inin kadın öğretmenlerden oluşmasının kendileri için önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Habitat Derneği’nden Açıklamalar
Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ise projenin önemine değinerek, ING Türkiye ile işbirliğinden duydukları heyecanı vurguladı. Projenin her aşamasında dijital araçları etkin bir şekilde kullanarak öğrencilerini heyecanlandıran öğretmenlerin hikayelerini dinlediklerini belirten Caldu, “Van’ın en uç köyünden katılan Aysel Öğretmenin yaşadığı zorluklardan, dijital araçlarla öğrencilerini nasıl heyecanlandırdığını anlatan Ömer Öğretmene kadar pek çok hikayeye tanıklık ettik,” dedi.

ODTÜ’den Dijital Dönüşüme Destek
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, ODTÜ’nün dijital dönüşüm projelerine öncülük ettiğini ifade ederek, teknoloji ve dijital araçların öğretmenleri güçlendiren, eğitimde dönüşümü sağlayan önemli bir kuvvet olduğunu söyledi. Yozgatlıgil, “Teknoloji, yalnızca hayatımızı kolaylaştıran bir araç değil, aynı zamanda öğretmenlerimizi güçlendiren ve eğitimde dönüşümü mümkün kılan bir kuvvet.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden Olumlu Geri Dönüşler
Proje kapsamındaki eğitime katılan öğretmenlerden Şükriye Karaaslan Aksoy, dijital araçları eğitimde etkin şekilde kullanabildiklerini belirtti. Melal Ekin, dijital ortamları sınıf içi etkinliklerde kullanmanın çok faydalı olduğunu, diğer öğretmenlerle deneyimlerini paylaşmanın da kendisi için çok verimli geçtiğini ifade etti. Fatma Savaş ise etkileşimli derslerin öğrencilerinin öğrenme süreçlerini daha eğlenceli ve verimli hale getirdiğini söyledi.

Etkinlik, teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu’nun “Yapay Zekalı Organik Akıllar” başlıklı sunumuyla sona erdi.

Projede Yeni Adımlar Atılacak
Gökgöz, projeyi sürdürmeye ve 10 bininci öğretmeni de programa dahil etmeye devam edeceklerini belirterek, eğitimde dijital dönüşümün artarak süreceğini söyledi. Proje ile Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde öğretmenlerin önemli bir rol üstleneceği ve eğitimin kalitesinin artacağı vurgulandı.