Discord’a erişim engeli gündemde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, popüler görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord’a yönelik olası erişim engelini değerlendirdiklerini açıkladı. Son günlerde sosyal medyada, Discord’u kullanan kız çocuklarının bir grup tarafından tehdit, şantaj, zorbalık ve cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları gündeme gelmişti. X platformunda paylaşılan bir videoda, bir kız çocuğu, sürekli tehditler aldığını belirterek “Ben burada […]

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, popüler görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord’a yönelik olası erişim engelini değerlendirdiklerini açıkladı.

Son günlerde sosyal medyada, Discord’u kullanan kız çocuklarının bir grup tarafından tehdit, şantaj, zorbalık ve cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları gündeme gelmişti. X platformunda paylaşılan bir videoda, bir kız çocuğu, sürekli tehditler aldığını belirterek “Ben burada yaşamak için çabalıyorum. Sürekli beni tehdit ediyorlar” ifadesini kullanmış ve bazı kullanıcı isimlerini paylaşmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise bu videonun incelendiğini ve ‘kurgu’ olduğunu açıklamıştı.

Sosyal medya üzerinde bu konu hakkında tartışmalar sürüyor. Bazı kullanıcılar Discord’un erişime engellenmesini savunurken, Uraloğlu, İçişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarını belirtti. “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok” dedi.

Bakan Uraloğlu, ebeveynlere de çağrıda bulunarak, “Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Kötü niyetli kişiler, çocuklarımızı istismar etmek isteyebilir. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version