Dışişleri Bakanıyla Bir Daha Görüştüler

Yayman ve Topal, Hataylı 3 gençle ilgili olarak Suudi Arabistan’daki İdam kararlarının kalkması için girişime devam ediyor. Yaklaşık 1,5 ay önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüşlerdi. Pazartesi günü, yeniden Dışişleri Bakanı ile bir araya geldiler. Hatay AKP Milletvekili Hüseyin Yayman ile CHP’li Vekil Serkan Topal, Bakan Çavuşoğlu’ndan, Suudi Arabistan’daki 3 Hataylı gurbetçi ile ilgili […]

Yayman ve Topal, Hataylı 3 gençle ilgili olarak Suudi Arabistan’daki İdam kararlarının kalkması için girişime devam ediyor.

Yaklaşık 1,5 ay önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüşlerdi. Pazartesi günü, yeniden Dışişleri Bakanı ile bir araya geldiler.

Hatay AKP Milletvekili Hüseyin Yayman ile CHP’li Vekil Serkan Topal, Bakan Çavuşoğlu’ndan, Suudi Arabistan’daki 3 Hataylı gurbetçi ile ilgili alınan idam kararlarının uygulanmaması, Türkiye’ye iadeleri için girişimlerini sürdürüyor.

Milletvekili Hüseyin Yayman, Dışişleri Bakanı ile görüşme sonrası şunları söyledi:

“Söz konusu vatansa, vatandaşsa ve Hatay’sa, Parti ayrımı yapmadan, her türlü dayanışmayı gösteririz. İnşallah, vatandaşlarımızı sağ salim ülkemize getiririz. Nitekim Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile yeniden görüştük. Dışişleri Bakanımız da daha önce konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştü. Cumhurbaşkanımız da Suudili yetkililer nezdinde girişmelerde bulundu ve ilerleme kaydedildi. Şimdi, müjdeli haberleri bekliyoruz.”

CHP’li Vekil Serkan Topal da bugüne kadar 12 Hataylı gurbetçi ile ilgili alınan idam kararlarının uygulanmasının önlendiğinin altını çizerek, “Şimdiye kadar ki 12 bu tür olayda başarılı olduk.  Bu olayda da girişimlerimiz devam ediyor. İnşallah, müjdeli haber alırız. Ancak Türk vatandaşlarımızın da gittikleri ülkenin kurallarına, kanunlarına uymaları gerekir.”

-Hataylı 3 Genç İdam Edilmesin-

Suudi Arabistan’da haklarında idam kararı çıkan, Samandağlı Özçelik ve Binici kardeşlerle ilgili olarak, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ile Serkan Topal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaklaşık 1,5 ay önce görüşmüşlerdi.

Yayman ve Topal, bu görüşmede şu açıklamayı yapmışlardı:

“Binici kardeşlerimizin sağ salim bir biçimde hayatına devam etmeleri ve Türkiye’ye getirilmeleri konusunda gerekli girişimlerde bulunduk. Hataylı üç vatandaşımızın derdi, bizim derdimizdir. Üç kardeşimizin de Türkiye’ye sağ-salim getirilmeleri için ne gerekirse yapacağız.” -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version