CHP’de genel başkan seçimi 2. Tura kaldı

CHP’nin 38. Olağan Kurultayında oylama bitti. CHP tarihinde bir ilk yaşandı ve oylama İkinci tura kaldı. CHP Tüzüğüne göre  684 oy alamazsa bir aday yeniden oylamaya gidilmek zorunda kalınıyor. 2 oy eksiğinden dolayı oylama ikinci tura kaldı. Bir sonraki oylamada ise salt çoğunluk geçerli olacak.  CHP’de ikinci tur oylamaya Üçüncü turda Kullanılan oyların salt çoğunluğunu […]

CHP’nin 38. Olağan Kurultayında oylama bitti. CHP tarihinde bir ilk yaşandı ve oylama İkinci tura kaldı. CHP Tüzüğüne göre  684 oy alamazsa bir aday yeniden oylamaya gidilmek zorunda kalınıyor. 2 oy eksiğinden dolayı oylama ikinci tura kaldı. Bir sonraki oylamada ise salt çoğunluk geçerli olacak. 

CHP’de ikinci tur oylamaya Üçüncü turda Kullanılan oyların salt çoğunluğunu alan aday Genel Başkan seçilmiş olacak! . Toplamda 1346 delegenin oy kullandığı oylamada Özgür Özel 682oy alırken Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Divandan yapılan açıklama uyarınca ikinci tur oylamaya geçildi. CHP’de ilk turda Bin 346 delege oy kullandı. 18 oy ise geçersiz sayıldı. (Sami Gökçe)

Exit mobile version