Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyanet’ten Genel Müdür Antakya’ya Geldi, Anlattı:

Vekaletle Kurban Kesimi… İl

Vekaletle Kurban Kesimi…

İl Müftülüğü konferans salonunda, 3 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması ve personelin bilgilendirilmesi amacıyla, Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, şunları söyledi:
“Vatandaşımız, kurban konusunda bizlere güveniyor. Vatandaşlarımız, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde, bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurt dışında kesilen kurbanlarımızın, özellikle Afrika kıtasındaki fakir insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Bu, sizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakımdan ben, hepinizi yapmış olduğunuz bu hayırlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak, hepinizden ve hepimizden razı olsun.”
“Vekalet yoluyla kurban konusu bir ibadettir” değerlendirmesinde bulunan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan, şunları kaydetti:
“Vatandaşımız, kurban konusunda bizlere güveniyor, bizlere itimat ediyor. Bizler de, Vakfımız aracılığıyla vatandaşlarımıza, vekaletlerini yerine getirdiğimize dair telefon yoluyla ulaşarak bilgi veriyoruz. Gerçekten bu konuda vatandaşlarımıza emsali olmayan bir hizmet sunuyoruz. En küçük mahallemizde veya köyümüzde dahi, insanımızı nazik bir üslupla bilgilendirerek yönlendirelim. Vekalet taleplerini, gönüllülük esasına uyarak, emanet olarak alalım ve inşallah bu şuurla yerine ulaştıracağız.”
Sonrasında söz alan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Başta namaz olmak üzere, bütün ibadet konuları bizim hizmet alanımızdır. Bu hizmet alanlarından biri de kurban ibadetine rehberlik etmektir. Bu konuda çalışmalarımız etmekte ve edecektir” diye konuştu. -Cemil Yıldız-