Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doç. Dr. Gazi Huri’den Yeni Buluş

Başarılarıyla sık sık bilim

Başarılarıyla sık sık bilim dünyasının dikkatini çeken hemşerimiz Doç. Dr. Gazi Huri, yeni bir buluşa daha imza attı.
Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve 2018 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsani (GEBİP) Ödüllü bilim insanı Doç. Dr. Huri, sigaranın zararlarından birini daha gün yüzüne çıkardı.
Doç. Dr. Huri, yaptığı araştırmalar sonucunda, sigaranın omuz çevresi tendonların kanlanmasında bozulmaya neden olduğunu tespit etti.
Doç. Dr. Huri, elde ettiği bu son verinin, sigaranın kesinlikle bırakılması için önemli bir neden olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. GAZİ Huri Kimdir ?
2003 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003-2008 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda Ortopedi Uzmanlığını aldı. 2012- 2014 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Johns Hopkins Üniversitesi Spor Cerrahisi ve Omuz Cerrahisi Kliniği’nde çalıştı. Ulusal ve Uluslararası birçok ortopedi derneği aktif üyeliği bulunan Dr. Gazi Huri, Avrupa Ortopedi Federasyonu’na (EFORT) bağlı “Federation of Orthopaedics Traniees in Europe (FORTE)” (Avrupa Genç Ortopedi Federasyonu) başkanlığını yürütmektedir.
Kendi uzmanlık alanında yaptığı çalışmalarla bir çok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüş olup çok sayıda yurt içi ve yurt dışı yayınları bulunmaktadır.
-Mehmet ÖZGÜN-