Görkemli Törenle Doğa Fen Lisesi kapılarını açtı

Hatay Doğa Koleji Fen Lisesi’nin açılışı ve lansman toplantısı, Doğa Koleji Toplantı Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Milli Eğitim Eski Bakanı Ziya Selçuk, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü, Doğa Koleji İcra Kurulu Yöneticileri, Hatay Doğa Koleji idarecileri ve öğretmenleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi […]

Hatay Doğa Koleji Fen Lisesi’nin açılışı ve lansman toplantısı, Doğa Koleji Toplantı Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Milli Eğitim Eski Bakanı Ziya Selçuk, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü, Doğa Koleji İcra Kurulu Yöneticileri, Hatay Doğa Koleji idarecileri ve öğretmenleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Alparslan Parlakçı, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“Bilim ve teknoloji meraklıları için geleceği keşfet, hayallerini gerçekleştir” mottosu ile açılışı yapılan Fen Lisesinin lansman programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Hatay Doğa Koleji Kurucu Müdürü Sevar Şahutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Doğa Koleji, Türkiye’nin eğitimde lider markasıdır. Yenilikçi programları ve üstün akademik başarıları ile öğrencilerine evrensel rekabet avantajı sağlar. Eğitimde kalite ve inovasyonun simgesi olan Doğa Koleji, ülkemizin geleceğini şekillendiren lider bireyler yetiştirir.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük felakette en çok etkilenen kent, şüphesiz Hatay olmuştur. Çok ağır kayıplarımızla birlikte normal hayat akışı bozulmuştur; kentin işleyen aritmetiği kırılmıştır. Hatay Fen Lisesi’nin depremden hemen önce taban puanı 1.6’ları zorlarken, depremden sonra taban puanının 5.1’e kadar düşmesi, kentte yaşanan kaymaların boyutlarını çarpıcı bir şekilde bizlere anlatmaktadır. Kent yıkılsa, kül olsa, umut tükense bile, orada bir eğitimci, bir kâğıt ve bir kalem varsa, o kent yeniden doğar, yeniden ayağa kalkar ve yeniden hayat bulur şiarıyla, bu şartlar altında çok kıymetli öğretmen arkadaşlarımla birlikte bir araya gelerek, Sayın Mehmet Can Beyefendi başta olmak üzere, kıymetli Doğa Koleji ailesinin desteğini de alarak Hatay Doğa Koleji’ni yeniden kurduk.


Öğretmenlerimiz ve personelimiz ile birlikte büyük bir özveri ve yüksek bir aidiyet duygusuyla, öğrencilerimizi ve velilerimizi de yanımıza alarak çok güçlü bir aile oluşturduk. Kısa sürede Hatay Doğa Koleji olarak anaokul, ilkokul, ortaokul ve lisede ürettiğimiz değer ile bölgemizin öncü kurumlarından biri haline geldik. Bir senede birçok alanda büyük başarılar elde ettik. Bugün Hatay Doğa Fen Lisesi’nin açılışı ile bu başarımızı taçlandırıyoruz. Bu lisemiz ile birlikte hayalleri olan, hedefi yüksek öğrencilerimizi, geleceğin bilim insanı, liderleri ve girişimcileri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version