DOĞAKA 94.toplantısı

Kısa adı DOĞAKA olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 94. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan ev sahipliğinde yapıldı. 7 Temmuz Salı günü saat 11.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) düzenlenen toplantıya, Hatay Valisi Rahmi Doğan yanı sıra; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. […]

Kısa adı DOĞAKA olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 94. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan ev sahipliğinde yapıldı. 7 Temmuz Salı günü saat 11.00’de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) düzenlenen toplantıya, Hatay Valisi Rahmi Doğan yanı sıra; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Atasoy ile ilgililer katıldı.
Toplantıda verilen bilgiler şöyle:
“Ajansımızın destek mekanizmaları arasında yer alan, Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-ge Merkezi, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi projeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı aşamasındadır. Kahramanmaraş Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi’nde ise başvuru süreci devam etmektedir. Ayrıca 2020 Yılı Teknik Destek Programı ve 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruların alınmasına devam edilmektedir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize yönelik, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında ise Hatay ilimize yönelik proje önerileri Bakanlığa iletilmiştir.
Bunlar yanı sıra, diğer ulusal ve uluslararası fonlardan bölgemize kaynak sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu amaçla; Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin 1, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 olmak üzere toplam 4 projeye yazım aşamasında destek sağlanmış ve bu projelere ortak olunmuştur. Ayrıca Ajansımız tarafından Horizon 2020 Programı’na başvuru yapılmıştır.
Program ve proje bazlı bu faaliyetlerin yanı sıra araştırma-inceleme çalışmalarına da devam edilmektedir. COVID salgınının ekonomik ve sosyal etkileri ile ilgili rapor çalışması tamamlanmıştır. Çalışma kapsamında elde edilen veriler, hem Ajansımızın hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, sürecin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla yürüteceği faaliyetlere dayanak teşkil edecektir.
Bunların dışında, 2020 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde, proje izleme ve değerlendirme faaliyetleri ile yatırım destek ve tanıtım faaliyetlerine devam edilmektedir. Ayrıca 2021 Yılı Çalışma Programı hazırlıklarına başlanılmıştır. 2021 yılında uygulanacak destek programları ve yürütülecek faaliyetlerin yer alacağı çalışma programı, ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde katılımcı bir anlayış ile hazırlanmaktadır.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version