Dolar 34 lirayı gördü

Türk Lirası’nın değer kaybı devam ediyor. Bugün itibariyle Amerikan Doları 34 lirayı geçti. Avrupa Birliği para birimi Avro ise 38 liraya yaklaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz 28 Haziran’da Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede yetersiz görülen ülkelerin yer aldığı gri listeden çıktığını açıklamıştı. Merkez Bankası (MB) ise mart ayında […]

Türk Lirası’nın değer kaybı devam ediyor. Bugün itibariyle Amerikan Doları 34 lirayı geçti. Avrupa Birliği para birimi Avro ise 38 liraya yaklaşıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz 28 Haziran’da Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede yetersiz görülen ülkelerin yer aldığı gri listeden çıktığını açıklamıştı.

Merkez Bankası (MB) ise mart ayında politika faizini yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkarmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayında faizi sabit tutan MB, 20 Ağustos’ta faiz kararını açıklayarak Ağustos ayında da faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

Güncel kurlar ise şu şekilde:

Dolar: 34,0001 TL
Avro: 37,8620 TL
Sterlin: 44,6837 TL – Volkan İcil-

Exit mobile version