Tarihe konser yasaklayan bakan olarak geçtiniz

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı 2024 programında sanatın ve sanat emekçilerinin yok sayıldığını söyledi. Türkiye’nin AKP iktidarı döneminde kültürde, sanatta bir çölleşme yaşadığını belirten Gülcan Kış, “İnsanların sanata en çok ihtiyacının olduğunu dönemlerde türlü bahanelerle önce sanatı ve sonra da sanatçıyı susturma […]

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı 2024 programında sanatın ve sanat emekçilerinin yok sayıldığını söyledi.

Türkiye’nin AKP iktidarı döneminde kültürde, sanatta bir çölleşme yaşadığını belirten Gülcan Kış, “İnsanların sanata en çok ihtiyacının olduğunu dönemlerde türlü bahanelerle önce sanatı ve sonra da sanatçıyı susturma yoluna gittiniz. Festivalleri yasakladınız. Sanatçıların konserlerini iptal etmesini sağladınız. Onları koruyan AKP’li belediye başkanlarını istifa ettirdiniz. Sanatçıları hapse attınız. Bilançonuz ağır sayın Bakan. Yasalarımızda sanatın ve sanatçının özgürce üretmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır, sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır” dedi.

Gülcan Kış kamu bütçesinden ayrılan paralarla devasa bütçelerle filmler çekildiğini ancak kimsenin izlemediğini iddia ettiği konuşmasında “her türlü yasak ve engellemeye rağmen bu ülkenin sanatçısı, aydını, tiyatrocusu, müzisyeni, oyuncusu kendi çabalarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Size düşen görev bu ülke adına üretim yapan her sanatçının hakkına ve hukuka sahip çıkmaktır. Yasalarımızda sanatın ve sanatçının özgürce üretmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır, sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır” ifadesini kullandı. (Sami Gökçe)

Exit mobile version