Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dortmund Örneği…

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Beşiktaş önünde baskı ile kazanılan top ve atılan golün hikayesini anlattı:

ERDOĞAN, “Size Avrupa’dan, üç büyüklerden teklif gelirse ne yaparsınız?” sorusuna cevaben, “Bizim ismimizin bazı takımlarla anılması, Avrupa’dan menajerlerin bizi araması gurur verici, ama bizim burada çok güzel bir çalışma ortamımız var. Çok iyi bir Başkana ve Yönetim Kuruluna sahibiz. Onursal Başkanımız Lütfü Savaş’ın da bu noktaya gelmemizde emeği büyük. Buradaki hedeflerimiz, vizyonumuz bitmedi. Şu an kafamda buradan gitme gibi bir düşüncem yok” dedi.

Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Beşiktaş önünde atılan golün, bilinçli bir baskı ile kazanılan top sonrası atıldığını kaydederek, bunun tesadüfi olmadığını, rakibin, Avrupa kupasındaki Borussia Dortmund maçındaki taktiği ile maça çıktıklarını ve kazandıklarını söyledi.
Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Asist Analiz Youtube kanalında yayınlanan “Regista” programında, Kaan Kavuşan ve Orhan Uluca’nın sorularını cevapladı. İşte o röportaj:

Geçen seneye göre strateji değişikliğine gittiniz mi? Bu sezon biraz daha savunma güvenliğini ön planda tutuyor gibisiniz.

“Geçen sezonda da hücum futboluna önem veriyorduk, ama savunma anlamında bazı sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sene biz, savunma hattını komple yeniden oluşturduk. Daha süratli iki bek ve iki yerli stoper tercih ettik. Fatih’i Karagümrük’ten tanıyorduk, Burak’ı yedek olarak düşünüyorduk, fakat performansı bizim için sürpriz oldu. Ben, oyuncularıma, ‘Formayı buraya asacağım, siz gidip o formaları kendiniz alacaksınız’ dedim. Bu konuda adaletli olmak istiyorum. Oyuncularımız da bu şekilde devam ettiği sürece, savunmayı bozmayı düşünmüyorum.”

2 yerli stoperle oynayan iki takımdan biri Hatayspor. Savunma 4’lüsü değişen bir Hatayspor var. Buna rağmen ligin en az gol yiyen takımı Hatayspor. Takımın komple değişmesinin olumsuz etki yapacağı konusundaki ezber, bu şekilde yıkıldı mı?

“Bu konuda mütevazı olmayacağım. Bu, ekibimizin gayretli çalışmasının sonucu. Biz, oyuncularımızın eksikleriyle özel olarak ilgileniyoruz. Oyuncularımıza, video analizlerle eksiklerini gösteriyoruz. Futbolcularımız da bu konuda kendilerini geliştirmek için gayret gösteriyorlar. Bu konuda oyuncularımızla çok güzel bir iletişimimiz var. Bizim, kendilerine antrenmanda veya antrenman dışında verdiğimiz değer, futbolcularımızı başarıya götürmeye yardımcı oluyor. Bunların hiçbiri bana göre tesadüf değil.”

Takımınız, Beşiktaş karşılaşmasında arka arkaya önde baskıyla pozisyonlara girdi. Ve yine böyle bir baskının ardından golü buldunuz. Siz, bu önde baskıyı, Beşiktaş’a karşı bilinçli olarak mı uyguladınız?

“Evet, kesinlikle bilinçli olarak uyguladık. Bu baskıyı Diouf’la başlattık ve Beşiktaş’ın oyununu, oyun kurma özelliği zayıf olan stopere yönlendirdik. Beşiktaş’ın hücumlarının, merkezden başlayarak, özellikle kanatlardan olgunlaştığını biliyorduk. Bunun için de rakibimize merkezde yakın oynayarak, baskıyla topu kazanmayı planladık. Analizlerimizi buna yönelik yaptık. Borussia Dortmund maçı bizim için önemli bir örnek oldu. Biz de bu örneğe hafta boyunca çalıştık. Sahada da karşılığını aldık.”
.
Beşiktaş’ın, ilk 20 dakikada üst düzey takımlara karşı bile baskılı oynadığını gördük, ama sizin yaptığınız pres, siyah-beyazlı takımın hücumlarını durdurdu. Siz de bu şekilde ilk 20 dakikada öndeki baskınızla Beşiktaş’ı durdurdunuz. Sonrasında ise bu baskınız daha çok kendi yarı sahanızda oluştu. Bu da planınıza dahil miydi?

“Kesinlikle planımızdaydı. Bu presi 90 dakika yapamazdık. Ben, oyuncularıma, çok baskılı başlayacağımızı söyledim. Bu presi zaman zaman yapmak istiyorduk. Golü bulduktan sonra ise Beşiktaş’ı 2. bölgede bekledik, burada karşılamaya önem verdik. Bu anlarda da bloklar arası bağlantıları iyi kapattık.”

Sosyal medyada isminiz çok konuşuluyor. Büyük takımlarla adınız sürekli olarak anılıyor. Hamburg’dan da teklif aldınız ve reddettiniz. Hamburg’dan teklif almak çok önemli. Size teklifler gelecektir. 3 büyüklerden teklif gelirse ne düşünürsünüz

“Bizim ismimizin bazı takımlarla anılması, Avrupa’dan menajerlerin bizi araması gurur verici, ama bizim burada çok güzel bir çalışma ortamımız var. Çok iyi bir Başkana ve Yönetim Kuruluna sahibiz. Onursal Başkanımız Lütfü Savaş’ın da bu noktaya gelmemizde emeği büyük. Taraftarlarımıza kavuştuk. Çok uzun vadeli, bu şekilde bir planım yok. Ben, her antrenmanda yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Antrenman sonrasındaki görüntüleri bile izliyorum ve bu öğrenme süreci benim için bitmeyecek.

Biz, kulübümüzle güzel şeyler inşa ettik, ama buradaki hedeflerimiz, vizyonumuz bitmedi. Şu an kafamda buradan gitme gibi bir düşüncem yok. Buraya faydalı olamayacağımı hissettiğimde gitmeyi düşünüyorum. Büyük konuşmamak gerekir, ama şu an bu şekilde Hatayspor’da devam etmek istiyorum. Bizim başarımız, ekip işi. Çok güzel bir ekibe sahibim. Ekibimizdeki herkes, işini ilk güne göre daha heyecanla, ciddiyetle yapıyor. Biz, buralarda kalmanın, buralara çıkmaktan daha zor olduğunu biliyoruz. Bizi başarıya götüren en önemli şey de çok iyi bir ekibe sahip olmamızdır.”

Maça dönecek olursak… Kaleciniz Munir’in, her uzun topu Diouf’la buluşturması, her ikisinin de başarısı. Bu uzun toplar, 3. bölgeye geçmenizi kolaylaştırıyor mu?

“Dünya futbolunda da, Türkiye’de de, geriden stoperlerle oyun kurma isteği var. Sürekli geriden pas yapılarak, oyuncuyu 3. bölgeye taşıma isteği var, ama bu şekilde de top çoğu zaman ileriye taşınamıyor. Biz de zaman zaman geriden oyun kurmaya önem veriyoruz, ama rakibin önde baskılı oynadığını görürsek, direkt topu 3. bölgeye taşımak istiyoruz. Burada da ikinci topları kazanmaya ve bu şekilde çok çabuk hücum etmeye çalışıyoruz. Hem Munir’in ayaklarının iyi olması, hem de Diouf’un topların bizde kalmasını sağlayacak özelliklere sahip olması, bunun, bizim oyun planımızda yer almasını sağlıyor.”

Beşiktaş’ın 39 ortasının sadece 7’si isabetli olmuş. Larin’in de arka direkte çok etkili olduğunu biliyoruz. Hatayspor maçında ise Beşiktaş’ın ortaları sürekli erken ortalar olmuş. Rakibinizi erken ortaya zorlamak sizin bir planınız mıydı?


“Kesinlikle bir plandı. Ceza sahasına yapılan ortalarda çok tehlike yaratıyorlar. Biz, Beşiktaş’ı erken ortalara zorladık ve daha iyi savunma yapmak için zaman kazandık.”
-Haber/Cemil Yıldız-