Dörtyol Fen Lisesi başarısı

TÜBİTAK Yarışması Türkiye Finalisti Dörtyol Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye’deki bütün liselerin katılımıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması’nda Türkiye finalisti oldu Dörtyol Fen Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle yeni bir başarıya daha imza attı. Dörtyol Fen Lisesi, Türkiye’deki bütün liseleri kapsayan “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması”nda final […]

TÜBİTAK Yarışması Türkiye Finalisti


Dörtyol Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye’deki bütün liselerin katılımıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması’nda Türkiye finalisti oldu

Dörtyol Fen Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle yeni bir başarıya daha imza attı. Dörtyol Fen Lisesi, Türkiye’deki bütün liseleri kapsayan “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması”nda final aşamasına kalmayı başardı.

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nda yapılacak olan final aşamasına, 26/27 Aralık Pazartesi ile Salı günleri Hatay’dan katılacak tek okul olan Dörtyol Fen Lisesi, burada, Türkiye çapında derece elde etmek ve Dörtyol’u başarıyla temsil etmek için diğer finalistlerle birlikte ter dökecek.
Dörtyol Fen Lisesi Yönetimi’nden, elde edilen başarı ile ilgili şu paylaşım yapıldı:
“Kurumsal olarak TÜBİTAK koordinesinde gerçekleşen bu yarış-maya çevre ve iklim değişikliği kategorisinde katıldık, ‘Kültürel Sürekliliği Tarımsal Uygulamalar Üzerinden Okumak: Sakız Adası-Dörtyol Örneği’ isimli proje ile de finale kalmayı başardık ve Hatay’ı final yarışmasında temsil etmeye hak kazandık.
Adı geçen projenin konusu; 19.yüzyıl sonlarında, Sakız Adası’nda narenciye ağaçlarında görülen floksera türü bir tarımsal hastalığa karşı uygulanan tedavi yöntemiyle, 2022 yılında Dörtyol’da yaşayan, başta Girit muhacirleri olmak üzere diğer Dörtyollu çiftçilerin aynı yöntemi arasındaki benzerlik! Bu benzerlikten yola çıkılarak, kültürde süreklilik olgusu, seçilen belli somut veri ve kişiler üzerinden işlenmeye çalışılmıştır.”
-Haber/Mutlu Yanık-

Exit mobile version