Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dörtyol’da Doğanın Dansı: İki Yılanın Buluşması Kamerada

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde boş bir arazide çiftleşme ritüeli gerçekleştiren iki

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde boş bir arazide çiftleşme ritüeli gerçekleştiren iki yılan, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüler, doğa olaylarına meraklı vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Özerli mahallesi’nde ilginç anlar

Olay, Dörtyol’un Özerli Mahallesi’nde, Çifte Kuyular mevkiinde meydana geldi. Vatandaşlar boş bir arazide kıvrılarak birbirine dolanan iki yılanı fark etti. Doğal yaşamın dikkat çekici bir sahnesi olan bu anlar, cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.


Sıcaklıklar arttıkça yılanlar ortaya çıkıyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bölgede hava sıcaklıkları artış gösterdi. Buna bağlı olarak yer altı yaşam süren birçok canlı, serinlemek ve avlanmak için yüzeye çıkmaya başladı. Özellikle yılanlar, bu dönemde çiftleşme zamanına girmeleri nedeniyle sıkça açık alanlarda görülüyor.

Doğa gözlemlerine dikkat

Uzmanlar, yılanların bu tür davranışlarının çiftleşme ritüeli kapsamında olduğunu ve saldırgan bir tavır sergilemediklerini belirtiyor. Vatandaşların bu tür karşılaşmalarda sakin kalmaları ve hayvanları rahatsız etmeden uzaklaşmaları öneriliyor. Görüntülenen yılanlar da kısa süre sonra gözden kaybolarak çalılıkların arasında kayboldu.