Dr. İbrahim Yaman’a Yapılan Büyük Haksızlıktır

İyi günler sevgili okuyucu. Defne ilçemizde yönetimsel olarak yaşananlar, bu güzel ilçemizden gelişim, değişim ve dönüşüm beklentisi içinde olan bizleri çok üzüyor. Henüz emekleme çağında ilerleyen yeni bir ilçemiz, Defne. Ayrıntıya girmeyeceğim, ama yapısal olarak bakıldığında, çoklukla bu ilçemizde Belediye yönetiminin sol görüşlü siyasi partiler tarafından yapılacağı gün gibi aşikar. Yani sol belediyecilik anlayışının en […]

İyi günler sevgili okuyucu.

Defne ilçemizde yönetimsel olarak yaşananlar, bu güzel ilçemizden gelişim, değişim ve dönüşüm beklentisi içinde olan bizleri çok üzüyor. Henüz emekleme çağında ilerleyen yeni bir ilçemiz, Defne. Ayrıntıya girmeyeceğim, ama yapısal olarak bakıldığında, çoklukla bu ilçemizde Belediye yönetiminin sol görüşlü siyasi partiler tarafından yapılacağı gün gibi aşikar. Yani sol belediyecilik anlayışının en önemli vitrinlerinden biri, Defne ilçesi olacaktır. Buradaki başarı ve başarısızlık, evrensel sol bakış aşısının tipik bir sınavı niteliğindedir.

Defne ilçesinin ilk Belediye Başkanı, CHP’den seçilen Dr. İbrahim Yaman’dır. Dr. Yaman, beş yıllık zaman dilimi içinde elinden geldiğince saygın bir emek vermiştir. Onu beğenenler, beğenmeyenler, alkışlayanlar ve eleştirenler de oldu. Biz, Sayın Yaman’ın görev sürecinde; gerek toplumsal olaylarda, gerek yaratıcı projelerde, toplumu kucaklamasında ve saygın işler kotarmasında samimi bir duruşu olduğu görüşündeyiz.

Lakin iyice biliyoruz ki, ondan bir sonraki dönem belediye başkanlığına yine CHP’den seçilen İbrahim Güzel, Dr. İbrahim Yaman döneminin keskin muhaliflerinden biri idi. CHP Genel Merkezi anlamadığımız bir şekilde başkanlığa İbrahim Güzel’i getirerek, bu iki kesim arasındaki kutuplaşmayı, anlaşmazlığı, Defne halkının kaderi haline getirdi. Çok da yazık oldu.

Bunu maalesef söylemek zorundayım. Çünkü yeni başkan İbrahim Güzel’in, ondan ve yönetim anlayışından büyük beklentiler içinde olan halkı meşgul ettiği konu, yürekler acısı oldu. Biz, hizmet ve parlak projeler beklerken, Başkan Güzel, Belediye Meclisi’ne, Dr. İbrahim Yaman döneminde Çekmece Mahallesi’nde bir futbol sahasına verilen ismi gündeme getirdi. Dr. İbrahim Yaman, başkan olduğu dönemde, Çekmece’deki bir futbol sahasını düzenlemiş, restore etmiş ve mahalle halkının kullanımına açmıştı. O dönemin Belediye Meclisi de Başkan Yaman’a jest olarak, bu futbol sahasına Dr. İbrahim Yaman Futbol Sahası ismini vermişti.

Ancak yeni Başkan İbrahim Güzel, bu durumu içine sindiremedi. Söz konusu parkın adını Atatürk Parkı olarak değiştirdi. Bunu da Belediye Meclisi’nde oylatarak yaptı. Uğur Mumcu Bulvarı’na konulan garip anıt konusunda da onca tepki olmasına rağmen, aynı taktiği izledi. Yanlış yapıyor, yaptığı yanlışa da ‘Atatürk’ adını takıyor. Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki saçma anıtın üstünde de Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ışıklandırması var. Bu, yanlış bir çaba ve uğraş. Siz, Atatürk ismini yanlış icraatlarınızda malzeme yaptığınızda, biz doğruyu söylemekten kaçınacak mıyız? Hem futbol sahasına hem de Uğur Mumcu Bulvarı’na konan, yerleştirilen Atatürk uyanıklığı, yaptığınız ciddi bir hatadır.

İbrahim Güzel’in, İbrahim Yaman’ı içine sindirememesini, hazmedememesini anlayışla karşılasak bile, bu denli kindar bir hataya ortak olan Defne CHP Belediye Meclisi üyelerini, bu oylamada isim değişikliğine izin veren Meclis üyelerini de kınıyorum. Siz kukla mısınız? Her denileni yapacak mısınız? Neden oraya gittiniz? Biriniz bile, “Burada yanlış yapıyoruz. Biz, geleceğe bakmalıyız. Geçmişi kurcalamamalıyız” diyemediniz mi? Bu davranış size yapılsaydı, sizin saygı duyduklarınıza yapılsaydı, içiniz cız etmeyecek miydi?

Şimdi ne oldu?

Kimin başı göğe erdi, kim rezil oldu? Bu soruyu ısrarla soruyorum. Kim yara aldı? Bütün bu olup bitenlere seyirci kalan CHP Genel Merkezi’ne de bir çift lafım var. Defne İlçesini emanet ettiğiniz bu zihniyet, kısa süre sonra bu beldeden mumla oy aramaya başlamanıza sebep verebilir. Çantada keklik gördüğünüz Defne halkı, yapılan hatalara fatura kesmeye kalkarsa, sonuç ne olur?

Millet sizden hizmet bekliyor, husumet değil.

İyi çalışmalar.

Exit mobile version