Dr. Naim Babüroğlu: “Cumhuriyet Bir Kadın Devrimidir”

Almanya’daki Türkiye kökenli göçmenler, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle bir araya gelmeye devam ediyor. Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu (ATÖF), Türk Öğretmenler Derneği Hessen (TÖDER), Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği Almanya (TMMB), Frankfurt Balkan ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (HE-ADD) Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Atatürk […]

Almanya’daki Türkiye kökenli göçmenler, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle bir araya gelmeye devam ediyor. Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu (ATÖF), Türk Öğretmenler Derneği Hessen (TÖDER), Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği Almanya (TMMB), Frankfurt Balkan ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (HE-ADD) Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Atatürk ve Cumhuriyet” konferansı büyük ilgi gördü.

Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarıyla Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıtan yazar Dr. Naim Barbüroğlu, Almanya’daki demiryolu grevleri nedeniyle sınırlı ulaşımın yaşandığı günlerde gerçekleştirdiği konferans için Frankfurt’aydı.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi ve 37 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tuğgeneral olarak görev yapmış ve emekliye ayrılmış olan Dr. Babüroğlu, Atatürk’ün yaşamını önemli görseller eşliğinde anlattığı konferansında, “Türkiye’den Atatürk ve Cumhuriyet’i çıkarın, geride bir Afganistan kalır” ifadelerini kullandı.

Dr. Babüroğlu, Cumhuriyet’in aynı zamanda “en büyük kadın devrimi” olduğunu vurgulayarak, kadınlara seçme ve seçilme hakkı açısından Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesini geride bıraktığını belirtti. Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlarını “çeyrek eğitimli ve tarih nankörü” olarak tanımlayan Babüroğlu, Cumhuriyet’in bir gecede ilan edilmediğini, Atatürk’ün gençliğinden itibaren hedeflediği ve olgunlaştırdığı bir ideali temsil ettiğini ifade etti. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version