Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dün Koğuşlara Benzerken, Bugün Avrupa Standardında

Vali Erdal Ata, Hastanelerin

Vali Erdal Ata, Hastanelerin eski durumu ile bugünkü gelinen noktayı anlattı:
Dün Koğuşlara Benzerken, Bugün Avrupa Standardında

Vali Erdal Ata, Türkiye’nin özellikle son 10 yılda sağlık alanında çok önemli hamleler gerçekleştirdiğini, geçmişte koğuşlara benzeyen hastanelerin yerini bugün Avrupa standardında, hatta daha ileri düzeydeki hastanelere bıraktığını söyledi.
Vali Erdal Ata, bu açıklamasını, Cumartesi günü katıldığı Reyhanlı Özel Sevgi Hastanesi açılışında yaptı.
Vali Erdal Ata, ilimizde 11 devlet hastanesi, 11 özel hastane, 1 tane de araştırma hastanesi olmak üzere, toplam 23 hastanenin bulunduğunu hatırlattı ve şöyle devam etti:
“Bu hastane ile beraber, ilimizdeki hastane sayısı 24’e çıkmakta ve ilimizdeki yatak kapasitesi de 3816’ya ulaşmaktadır. Reyhanlı’da yeni bir hastanenin daha ihalesi yapıldı. Eğer inşaatında bir aksama ya da gecikme olmazsa, 2018 yılının Eylül sonunda bitip hizmete açılması planlanmaktadır. O da 100 yataklı modern bir hastane olacak. Aynı bu hastane gibi bölge halkına hizmet vermeye gayret edecek. Ben, bir Vali olarak, görev yaptığım her yerde özel sektörün gerek eğitim, gerekse sağlık ile ilgili mutlaka yatırım yapması gerektiğine inanıyorum. Bu tür tesislerin sayısı ne kadar çok olursa, Devlet olarak yükümüz o derece hafifleyecek ve vatandaşlarımıza da daha iyi şartlarda hizmet verme şansına sahip olacağız.’’
Vali Erdal Ata, konuşmasının ileriki bölümlerinde, habere başlık olan açıklamaları yaptı. Vali ATA, son 10 yıllık sürece bakıldığında, Türkiye genelinde sağlık alanında gerek özel sektör gerekse kamu tarafından çok büyük yatırımların yapıldığını dile getirdi ve şöyle devam etti:
“Bu alanda çok önemli mesafeler kat edildi. Göreve başladığım ilk yıllarda, hastanelerimiz askeri koğuşlara benzerdi. Yeri geldiğinde 5, yeri geldiğinde 10 hasta bir arada yatar, tuvaletleri ortak kullanırlardı. Ama bugün, Avrupa standartlarında, belki Avrupa’nın birçok ülkesinden de daha kaliteli hizmet veren, hem kamu hem de özel hastanelerimiz var. Bu gerçekten ülkemiz adına sevindirici bir olaydır.”
Günümüzün en modern teknolojisi ile bölge halkına hizmet verecek olan bu hastanenin aynı zamanda 200 kişiye de istihdam sağladığını ifade eden Vali Ata, “Hem sanayi sitesinin bitirilmesi konusunda hem de organize sanayi bölgesi ile ilgili Valilik olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Reyhanlı’da, hiç değilse bundan sonra bunun gibi istihdam yaratıcı tesislerin açılmasına vesile olacağız” dedi.
-Cemil Yıldız-