Dünya Dalış Rekortmeni

Samandağ sahillerindeydi  UNDP Türkiye’nin, Japonya’nın sağladığı 1,8 Milyon ABD Doları desteğiyle hayata geçirdiği Hatay İçin İklim Eylemi Projesi, ‘çevre’ için bu defa Samandağ’dan seslendi. Japon Hükümeti destekli “Hatay için İklim Eylemi” Projesi kapsamında, dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen’in dalış yaptığı Samandağ sahillerinden, ‘çevrenizi fark edin’ mesajı verildi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye […]

Samandağ sahillerindeydi

 UNDP Türkiye’nin, Japonya’nın sağladığı 1,8 Milyon ABD Doları desteğiyle hayata geçirdiği Hatay İçin İklim Eylemi Projesi, ‘çevre’ için bu defa Samandağ’dan seslendi.

Japon Hükümeti destekli “Hatay için İklim Eylemi” Projesi kapsamında, dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen’in dalış yaptığı Samandağ sahillerinden, ‘çevrenizi fark edin’ mesajı verildi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi tarafından paylaşılan bilgide, Ercümen için “Sudaki Yaşam Savunucumuz” ifadesinde duruldu ve şu bilgiye yer verildi:

“Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele konusunda farkındalık yaratmak için Samandağ’da bir dalış gerçekleştirdik. Samandağ’daki bilinçlendirme dalışı öncesinde, sıfır atık uygulamaları konusunda onları eğitmek için ilkokul öğrencilerimizle birlikte, Akdeniz kıyısındaki Samandağ’da atık temizleme etkinliğine katıldık.

Tamer Yazar

Exit mobile version