Dünya’nın sayılı kumluk plajlarından biri!

Bu tespit, 2020 senesinde, Vali Doğan’dan… Narenciyesi ile ünlü Erzin’in Burnaz Plajı’nda yapılmak istenen Polipropilen Plastik Tesisi, bölgenin tarımsal üreticilerinin de tepkisine neden oldu. Gözler, bu konudaki hassasiyetini daha önce paylaşmış olan Hatay Valisi Rahmi Doğan ile çevre konusundaki paylaşımlarıyla dikkati çeken AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’da. Geçmişte, kömürlü termik santrallere karşı verdiği mücadelesi […]

Bu tespit, 2020 senesinde, Vali Doğan’dan…

Narenciyesi ile ünlü Erzin’in Burnaz Plajı’nda yapılmak istenen Polipropilen Plastik Tesisi, bölgenin tarımsal üreticilerinin de tepkisine neden oldu. Gözler, bu konudaki hassasiyetini daha önce paylaşmış olan Hatay Valisi Rahmi Doğan ile çevre konusundaki paylaşımlarıyla dikkati çeken AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’da.

Geçmişte, kömürlü termik santrallere karşı verdiği mücadelesi ile bilinen Erzin ilçesi, bu defa bir başka yatırımla ülke gündeminde. Narenciyesi ile ünlü Erzin’in Burnaz Plajı’nda yapılmak istenen Polipropilen Plastik Tesisi’ne tepki gösteren vatandaşlar, üreticiler ve çevreciler, yatırım için bir başka yerin seçilmesini isterken, tepkilerini paylaşmayı sürdürüyor.

Hatay turizmi için önemli bir adres olan bölgenin önemine dair en dikkat çekici paylaşım, 23 Haziran 2020’de bölgeyi ziyaret eden Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan gelmişti. Vali Doğan, Burnaz Plajı’nın önemine işaret ettiği bu ziyaretinde, “Erzin ilçemizde bulunan Burnaz Plajı’nın turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalarımızda sona yaklaştık. En kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız” demiş, plajın, doğal kimliği ve 6 Km’lik uzunluğuyla da dünyanın sayılı kumluk plajlarından biri olduğunu belirtmişti.

-BEKLENTİ!-

Gözler, bu konudaki hassasiyetini daha önce paylaşmış olan Hatay Valisi Rahmi Doğan ile çevre konusundaki paylaşımlarıyla dikkati çeken AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’da. Her iki ismin de, konuya dair çevrecilerin hassasiyetlerini omuzlaması ve yatırım için başka bir adres tespit edilmesi beklentisine cevap olması bekleniyor.

-TEPKİLER!-

Yaşanan süreçte gelinen nokta, sokaktaki vatandaşı da tartışma içerisine çekiyor. Antakya Gazetesi ile paylaşılanlarsa, ortak noktalarda buluşuyor.

J.Ş. >> Biz gibi yaşlılar için üzücü bir durum bu. Hadi biz yaşadık ve gideceğiz bir gün! Peki, çocuklarımız, onların çocukları, gelecek nesiller ne yapacak, daha kirli bir şehirde, dünyada? Ne yediğimiz domates eskisi gibi, ne de içtiğimiz su, çocukluğumuzdaki gibi! “Musluklardan su içerdik” dediğimde, hikâye gibi geliyor benim torunlara! Alışmışlar bir kere, damacanadan içmeye! İstiyorum ki, daha kötüsüne alışmasınlar!

H.V. >> Hiç gitmedim ama… Konuyu okuyunca, Google üzerinden baktım. Muhteşem bir sahilmiş! Hangi akıl, eldeki bu güzelim doğanın dibine plastik tesisi kurar ki?

U.Ç. >> Bizim gibi üreticiler çok iyi bilir, sınırdan, kimyasal atık nedeniyle geri gönderilen ürünlerinin o bekleyişte çürüyüp gitme hallerini. Demem o ki, Erzin gibi bir yere sahipsiniz, narenciyesi ile lider bir ilçeye sahipsiniz ama… Bu ilçede buna dair tesisleri teşvik edeceğinize, olanı torpillemeye çalışıyorsunuz! Niye?

Tamer Yazar

Exit mobile version