Edebiyat devlerinden Ferit Edgü hayatını kaybetti

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. Öykücü, şair, romancı ve deneme yazarı olan Edgü, İstanbul’da doğmuş ve İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Resim Bölümü’nde eğitim görmüştü. Paris’te de öğrenimine devam eden Edgü, edebiyat kariyerine geniş bir yelpazede eserlerle damga vurdu. Ferit Edgü, 1976-1990 yılları arasında kurucusu olduğu Ada Yayınları’nda çağdaş Türk ve […]

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. Öykücü, şair, romancı ve deneme yazarı olan Edgü, İstanbul’da doğmuş ve İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Resim Bölümü’nde eğitim görmüştü. Paris’te de öğrenimine devam eden Edgü, edebiyat kariyerine geniş bir yelpazede eserlerle damga vurdu.

Ferit Edgü, 1976-1990 yılları arasında kurucusu olduğu Ada Yayınları’nda çağdaş Türk ve dünya yazarlarının eserlerini yayınlamıştı. Özellikle öykücülüğüyle tanınan Edgü, ‘Bir Gemide’ kitabıyla 1979 Sait Faik Armağanı’na layık görülmüş, ‘Ders Notları’ ile 1979 Türk Dil Kurumu Ödülü’nü kazanmış ve ‘Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı’ ile 1988 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü almıştı.

Ferit Edgü, sanatın birçok dalında eserler vermiş ve Abidin Dino, Yüksel Arslan, Bedri Rahmi, Eren Eyüboğlu, Füreya, Aliye Berger, Ergin İnan gibi sanatçılar üzerine kitaplar yazmıştı.

Edgü’nün vefatı, Türk edebiyatı camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. – Volkan İcil-

Exit mobile version