Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Gücü Sen’e göre..

Hatay Milli Eğitim’de yanlışlıklar

Hatay Milli Eğitim’de yanlışlıklar var

Şube Müdürü Atamaları Hukuki Değil!

Eğitim Gücü Sen Hatay İl Başkanı Erdal Çapanoğlu, Hatay’da Milli Eğitim Şube Müdürlüklerine hukuksuzca atamalar yapıldığını öne sürdü. Eğitim Gücü Sen Başkanı Erdal Çapanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı idari kadrolarda sınavla atama yapılan, dolayısıyla liyakat aranan tek kadronun Şube Müdürlüğü olduğunu, Şube Müdürlüğünün diğer kadrolardan istisna tutularak, Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliği 5. Maddesi’ne göre şartlara bağlandığını ve sınav esasına göre atanma şartı getirildiğini hatırlatarak şunları savundu:

“Fakat son zamanlarda bu kuralın görmezden gelinip, Şube Müdürlüğü kadrolarına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 76. Maddesi yoluyla atamalar yapıldığına şahit olmaktayız. Maalesef ki bu kural tanımaz, haksız, hukuk dışı atamalardan biri de ilimizde yaşanmıştır. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü kadrosuna, tamamen keyfi bir uygulama yapılarak, liyakatten uzak bir atama gerçekleştirilmiştir. Sınav puanı bulunmayan bir kişi, sessiz sedasız Şube Müdürlüğü kadrosuna atanmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de yetkisine müdahale edilerek, kurum içi görevlendirme yetkisi de Bakanlık tarafından hiçe sayılarak, ilgili kişi, Suriye Görev Gücünde görevlendirilmiştir. Bu atamalarla, dişiyle tırnağıyla tüm eğitim kademelerinde görev yapmış, kariyerini hak etmiş, sınavı kazanmış ve/veya kazanacak olan kişilerin önü kapatılmaktadır. Buna, hiç kimsenin hakkı yoktur.

Eğitim camiamız içinde işini layıkıyla yapacak, donanımlı ve bir o kadar da özverili kişiler fazlasıyla bulunmaktadır. Bu usulsüz atamalar, hem yeni atanacak liyakatli-sınavlı şube müdürlerine haksızlıktır, hem de rotasyona tabi olan mevcut şube müdürlerinin de atanacakları boş kadroların doldurulması ve mağdur edilmesi anlamına gelmektedir.

Bu ve benzeri atamaların kamu yararı içermediğini düşünüyoruz. Bu konuda tüm yasal süreçlerin başvurucusu ve takipçisi olacağız. Hatay’da, hukuk dışı şube müdürleri atamasına Eğitim Gücü Sen sessiz kalmayacaktır. Susmayacağız.” -Haber/Cemil Yıldız-